Een belangrijke overwinning voor Heracles Almelo zaterdagavond. Vitesse werd op eigen veld met 3-2 verslagen nadat de Arnhemmers tot tweemaal toe een achterstand wisten weg te poetsen. De gevierde man aan Almelose zijde was Dario van den Buijs. De centrumverdediger kopte Heracles Almelo naar de overwinning met zijn eerste doelpunt in dienst van Heracles Almelo.

“Dit is echt een heerlijk gevoel”, begint van den Buijs zijn verhaal. “Het is een ontzettend belangrijke overwinning en we kunnen nu voorzichtig weer naar boven kijken. We speelden een moeizame wedstrijd maar gelukkig hebben we de drie punten hier kunnen houden. Vitesse heeft veel individuele kwaliteiten en ook met tien man kwamen ze er nog een paar keer gevaarlijk uit.”

Vitesse kwam twee keer op gelijke hoogte na twee treffers van Adrián Dalmau. “Voor ons was het belangrijk dat we geloof bleven houden in een goede afloop. In de rust zeiden we tegen elkaar dat we rustig moesten blijven spelen en dan zouden de kansen vanzelf komen.” Na een uur spelen ontstond er een scrimmage voor het doel, waarna de bal bij Wout Droste terecht kwam. Hij bracht de bal opnieuw in, Dario van den Buijs torende boven iedereen uit en knikte de bal in de verre hoek.

“Het werd een keer tijd dat ik ging scoren”, zegt de Belg met een lach. “Ik dacht dat het hands was dus ik was me eigenlijk helemaal niet bewust van wat er verder gebeurde. Toen zag ik dat Wout de bal kreeg en koos ik positie om de bal te verlengen richting de verre hoek. Hij zat er lekker in. In extase rende ik naar de supporters toe om dit moment met hun te vieren.”