Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse drie zwaarbevochten punten overgehouden. De 3-2 kwam tot stand dankzij de doelpunten van Adrián Dalmau (2x) en Dario van den Buijs. Navarone Foor en Matus Bero scoorden namens de bezoekers, die het duel met tien man moesten uitspelen na een rode kaart voor Max Clark. 

Dalmau effectief
De formatie van Frank Wormuth kwam na vijf minuten op voorsprong. Adrián Dalmau kon een voorzet van Kristoffer Peterson tegendraads inkoppen. Het vroege doelpunt kon niet verhullen dat Heracles Almelo grote problemen had om de bal in de ploeg te houden. Twee minuten na de openingstreffer kon Navarone Foor van enige afstand inkoppen nadat de bal bij een hoekschop niet goed werd verwerkt aan Almelose zijde. 

Vitesse kreeg daarna een aantal kansen. Martin Ødegaard mikte in de dertiende minuut naast en drie minuten later ging een schot van Max Clark voorlangs. De grootste kans was voor Mohammed Dauda, die in de 21ste minuut van dichtbij naast het doel mikte. Heracles Almelo ging daarentegen zeer effectief met de kansen om. Een vrije trap van Brandley Kuwas werd na een klein half uur spelen door Adrián Dalmau fraai afgerond met het hoofd. 

Ook deze voorsprong zou Heracles Almelo uit handen geven. Voorafgaand aan de 2-2 toucheerde een schot van Vyacheslav Karavaev nog eerst de lat en vijf minuten later mikte Alexander Merkel naast na een rush van Brandley Kuwas. Vitesse moest vervolgens met tien man verder nadat Max Clark zijn tweede gele kaart had ontvangen. Op slag van rust kwamen de bezoekers wederom langszij. Scheidsrechter Björn Kuipers legde de bal op de stip en Matus Bero trof ondanks de vingertoppen van Janis Blaswich doel. 

Winnende treffer Van den Buijs
Vanaf dat moment was het aan Heracles Almelo om de numerieke meerderheid uit te spelen. De eerste kans na de rust was echter voor Vitesse. Bryan Linssen mikte net naast. Vervolgens had Brandley Kuwas de 3-2 op zijn schoen, maar de rechtsbuiten mikte bij de tweede paal op aangeven van Lennart Czyborra hoog over. Heracles Almelo kwam na een uur spelen voor de derde keer op voorsprong. Wout Droste slingerde de bal voor het doel en Dario van den Buijs kon met het hoofd afronden. 

Ondanks de overtalsituatie was Heracles Almelo nog niet van Vitesse af. De bezoekers waren in de 69ste minuut dichtbij de gelijkmaker maar de kopbal van Thomas Buitink, uit een hoekschop, ging rakelings naast. Brandley Kuwas dwong Leonardo in de zeventigste minuut met een venijnige vrije trap tot een moeizame redding. Twee minuten later moest Janis Blaswich redding brengen op een inzet van Bryan Linssen. Adrián Dalmau was in de 77ste minuut dichtbij zijn derde treffer toen hij op aangeven van Brandley Kuwas kon inkoppen. Leonardo kon echter redden met een prima reflex. 

Vitesse slaagde erin om Heracles Almelo met een man minder onder druk te zetten. Hilary Gong was dichtbij de gelijkmaker, maar het schot van de invaller belandde op de lat. Heracles Almelo kreeg in blessuretijd nog een riante kans op de 4-2. Ware het niet dat een schot van de ingevallen Dabney Dos Santos over het doel ging. 

Heracles Almelo – Vitesse 3-2 (2-2)
5.Adrián Dalmau 1-0, 7. Navarone Foor 1-1, 26.Adrián Dalmau 2-1, 45+2. Matus Bero 2-2, 61.Dario van den Buijs 3-2
Gele kaarten:Kristoffer Peterson, Alexander Büttner
Rode kaart: Max Clark (2x geel) 

Heracles Almelo Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Joey Konings (63.Lerin Duarte), Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrián Dalmau (90.Dabney Dos Santos) en Kristoffer Peterson. 

Vitesse: Eduardo, Vyacheslav Karavaev, Maikel van der Werff, Danilho Doekhi, Max Clark, Thulani Serero, Martin Ødegaard, Navarone Foor (63.Thomas Buitink), Matus Bero, Mohammed Dauda (43.Alexander Büttner) en Bryan Linssen (80.Hilary Gong).