Een groep genodigden had donderdagavond het genoegen de voorpremière van de Heracles Almelo-documentaire Stille getuige – de monumentale tribune van Heracles bij te wonen. In de kantine van amateurvereniging AVC Heracles, gevestigd tegenover het onderwerp van het televisiedocument, waren behalve een aantal hoofdrolspelers ook leden van de Stichting tot behoud Monumentale Tribune aanwezig, evenals de documentairemakers, sponsoren van de tribune en afgevaardigden van AVC Heracles en Heracles Almelo.

Voorzitter Jan Smelt van AVC Heracles vatte het gevoel van alle aanwezigen na afloop van de documentaire treffend samen: “Het is een prachtige documentaire. Niet alleen over de tribune, maar ook over de hele geschiedenis.” Een speciaal woord van dank sprak hij uit richting de leden van de stichting. Eén van die leden, Herma Hinnen, speelt samen met Dolf Schleper een belangrijke rol in de documentaire. Vooraf vertelde zij trots te zijn op de film. “Het is een mooie avond voor de tribune”, aldus Hinnen. 

Documentairemaker Dirk Beers, die de documentaire van Heracles Almelo in samenwerking met Southfields maakte in opdracht van FOX Sports, bedankte iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. “Southfields, cameraman Edo Pieper en ik waarderen de schoonheid van deze misschien wel mooiste tribune van Nederland. We hebben genoten tijdens de opnames, het was fantastisch werken. We hebben enorm veel vertrouwen gekregen, daar zijn we iedereen dankbaar voor. Het is een documentaire geworden van ons allemaal.”

Stille getuige – de monumentale tribune van Heracles gaat op woensdag 20 maar om 21.45 uur in première op FOX Sports 1.
Het is een documentaire van Southfields, Grizzly & Blue en Heracles Almelo in opdracht van FOX Sports.

Bekijk de eerste beelden van de documentaire:

Foto’s: Harry Broeze