Het derde Herakids FIFA19-toernooi is woensdagmiddag gewonnen door Milan Plevier. De gamefreak, die zich net als ruim twintig andere Herakids had aangemeld voor de derde editie, kwam aan het einde van de middag als winnaar uit de bus.

Het FIFA19-toernooi was de eerste van dit kalenderjaar. In het Polman Stadion kwamen meer dan twintig kinderen bijeen die in vier poules streden om de hoofdprijs. De winnaar van het toernooi, Milan Plevier, kreeg aan het einde van de middag uit handen van coördinator eSports Frank Scholing een VIP-arrangement in de eBox voor twee personen bij de wedstrijd Heracles Almelo – Willem II. Tevens mag hij de wedstrijd vanuit de eBox bekijken.

Trots
Onder toeziend oog van eSporter Nordin Azhimi won Milan de finale overtuigend met 6-2. “Ik vond het leuk om mee te doen, mijn vader zei tegen mij en mijn broertje dat er weer een toernooi was. Toen hebben we ons opgegeven en uiteindelijk heb ik dus gewonnen”, zegt de jonge Heraclied trots. Of hij bewust heeft geoefend? “Nee, ik heb niet bewust getraind. Ik speel veel FIFA19 dus oefenen was ook niet echt nodig.”