Heracles Almelo 2 heeft maandagavond een 3-1 overwinning geboekt op de reserves van Willem II. In het Polman Stadion zorgden Yoëll van Nieff, Joey Konings en Lammert Roossien voor de Almelose doelpunten.

De eerste grote kans voor Heracles Almelo 2 deed zich voor na een kleine tien minuten spelen. Lerin Duarte stond dankzij een steekpass van Jeff Hardeveld oog in oog met de Tilburgse doelman Michael Woud, maar zag zijn inzet door de goalie tot hoekschop verwerkt worden. Een kwartier later was het wel raak. Heracles Almelo 2 kreeg een strafschop toegewezen nadat Joey Konings door zijn tegenstander naar de grond was gehaald. Aanvoerder Yoëll van Nieff schoot vanaf elf meter hard tegen het dak van het doel. Richting de rust kwamen de gasten nog enkele keren dicht bij het doel van Michael Brouwer, maar gevaarlijk werd het niet.

Flitsende hervatting
De tweede helft begon doelpuntrijk. Binnen twee minuten na de hervatting zette Karim Coulibaly Willem II 2 met een hard en laag schot in de verre hoek op gelijke hoogte. Lang konden de Tilburgers niet van het doelpunt genieten. Joey Konings bezorgde zijn ploeg direct na de aftrap opnieuw de voorsprong. 

De van zijn rugblessure teruggekeerde Konings werd na de vooraf afgesproken zestig minuten spelen vervangen door Lammert Roossien. Het was de zeventienjarige aanvaller die Heracles Almelo 2 op een 3-1 voorsprong zette. Hij draaide in het zestienmetergebied knap weg van zijn directe tegenstander en schoot de bal voorbij doelman Woud. Daarvoor waren Silvester van der Water en Lerin Duarte al dicht bij een treffer, maar de Tilburgse keeper stond hen in de weg.

Heracles Almelo 2 speelt op woensdagmiddag 20 maart uit tegen Feyenoord 2.

Heracles Almelo 2 – Willem II 2 3-1 (1-0)
25. Yoëll van Nieff 1-0 (pen.), 47. Karim Coulibaly 1-1, 48. Joey Konings 2-1, 76. Lammert Roossien 3-1.

Opstelling Heracles Almelo 2: Michael Brouwer, Stephen Sama, Jelle van Benthem, Mats Knoester, Bart van Hintum, Yoëll van Nieff (86. Yassine Ballah), Niels Leemhuis, Jeff Hardeveld, Silvester van der Water, Joey Konings (61. Lammert Roossien) en Lerin Duarte (81. Djaniny Lopes Mendes).