Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen FC Emmen een punt overgehouden. Adrian Dalmau tekende voor een vroege voorsprong maar op slag van rust verloor de formatie Tim Breukers met een tweede gele kaart. De gastheren kwamen in de slotfase langszij dankzij een doelpunt van Sven Braken. 

Doelpunt Dalmau
FC Emmen nam in het eerste kwartier het initiatief en zorgde voor enig gevaar. Janis Blaswich pareerde in de derde minuut een vrije trap van Anco Jansen en Jafer Arias kopte in de achtste minuut uit een hoekschop net over. Heracles Almelo liet in deze fase weinig zien maar sloeg bij de eerste gelegenheid meteen toe. Een hoekschop werd door Maximilian Rossmann in de zeventiende minuut met het hoofd weer ingebracht en Adrián Dalmau kon van dichtbij inkoppen. 

De thuisclub had enige tijd nodig om deze klap te verwerken maar kwam na een half uur spelen weer opzetten. Heracles Almelo bleef, mede door Janis Blaswich, overeind. De doelman stond na 34 minuten goed opgesteld bij het gevaarlijkste moment van FC Emmen. De kopbal van Jafer Arias kon onschadelijk worden gemaakt. Heracles Almelo kwam vlak voor de rust met tien man te staan omdat Tim Breukers in een tijdsbestek van een minuut twee keer geel kreeg. 

Late gelijkmaker
Heracles Almelo, met Wout Droste voor Yoëll van Nieff, stond net als vorige week voor de opgave om de tweede helft met tien man te spelen. FC Emmen kreeg meteen de eerste kans maar het schot van Caner Cavlan verdween in het zijnet. De formatie van Frank Wormuth had daarna de zaakjes minutenlang aardig voor elkaar. Pas rond het uur zorgde de thuisclub weer voor gevaar. Janis Blaswich pareerde eerst een schot van Michael de Leeuw en even later mikte Hilal Ben Moussa net naast. 

Heracles Almelo was echter nog niet van FC Emmen af. De thuisclub wisselde aanvallend en ging steeds opportunistischer spelen. In de 86ste minuut ging het mis. Sven Braken kopte op aangeven van Glenn Bijl de 1-1 binnen. De thuisclub zette nog een keer aan en Janis Blaswich moest redden op een schot van Anco Jansen. De blessuretijd bedroeg vijf minuten en in de laatste minuut zorgde Bart van Hintum nog bijna voor een eigen doelpunt. De kopbal belandde tegen de paal. 

FC Emmen – Heracles Almelo 1-1 (0-1)
17.Adrian Dalmau 0-1, 86.Sven Braken 1-1
Rode kaart: Tim Breukers (2x geel)
Gele kaarten: Alexander Merkel, Anco Jansen, Andrej Lukic 

FC Emmen: Kjell Scherpen, Glenn Bijl, Keziah Veendorp (76.Alexander Bannink), Andrej Lukic (64.Sven Braken), Nick Bakker, Caner Cavlan, Michael de Leeuw, Hilal Ben Moussa (83.Luciano Slagveer), Michael Chacon, Anco Jansen en Jafer Arias. 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra (89.Lerin Duarte), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Yoëll van Nieff (46.Wout Droste), Brandley Kuwas (64.Bart van Hintum), Adrián Dalmau en Kristoffer Peterson.