Heracles Almelo speelt in de vijfentwintigste speelronde van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Het wordt de eerste krachtmeting in Emmen op het hoogste niveau. 

Beide teams hebben een lange traditie als het gaat om onderlinge ontmoetingen maar dan in de Eerste Divisie. Heracles Almelo won op 16 december 2000 met ruime cijfers. Emmen kwam na twaalf minuten op voorsprong via Berry Hoogeveen maar in de twintigste minuut betekende een eigen doelpunt van Marc Hegeman de gelijkmaker. Daarna nam Rik Platvoet het heft in handen. Hij trof nog voor de rust twee keer doel en zou in de 82ste minuut ook de 1-5 voor zijn rekening nemen. De 1-4 kwam op naam van Kåre Becker. 

FC Emmen won op 2 oktober 2001 met 1-0 dankzij een laat doelpunt van Paul Weerman. Op 9 mei 2003 bleven de punten eveneens in Drenthe. Rodney Cairo, Donny de Groot en Ruud Berger scoorden namens de thuisclub. Marnix Smit en Erwin Leurink verzorgden de Almelose doelpunten: 3-2. 

Heracles Almelo reisde in het jaar 2004 twee keer naar Emmen. De thuisclub kwam in de editie van 17 februari na een kwartier spelen op voorsprong via Dirk-Jan Derksen. Op slag van rust werden de rollen ineens omgedraaid door de treffers van Thijs Sluijter en Erwin Leurink. Na ruim een uur spelen bepaalde Sluijter met zijn tweede goal de eindstand op 1-3. Op 24 september volgde de tot nu toe laatste wedstrijd in competitieverband. Rudy Jansen en Jonathan Constancia zorgden voor de zege: 0-2.