Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 1-5 verloren. Sander van de Streek, Willem Janssen, Gyrano Kerk, Simon Gustafson en Riechedly Bazoer troffen het doel namens de bezoekers. Adrian Dalmau tekende voor het Almelose doelpunt. Jesper Drost kreeg vlak voor de rust een rode kaart. 

Vroege achterstand
Heracles Almelo begon slap aan de wedstrijd en kreeg daarvoor in de tiende minuut de rekening gepresenteerd. Een schot van Gyrano Kerk mislukte nog maar Sander van de Streek kreeg een nieuwe mogelijkheid en deze poging trof wel doel. De formatie van Frank Wormuth schakelde een tandje bij maar stuitte op David Jensen. De doelman van FC Utrecht pareerde een schot van Kristoffer Peterson in de dertiende minuut en tikte vier minuten later een vrije trap van Brandley Kuwas van net buiten de zestien over het doel. 

Het spel golfde nu heen en weer. De volgende mogelijkheden waren voor de bezoekers. Sander van de Streek mikte in de 22ste minuut over het doel en twee minuten later deed Gyrano Kerk hetzelfde na balverlies in de Almelose defensie. Dario van den Buijs wist na ruim een half uur spelen bijna Adrian Dalmau in stelling te brengen. De Spanjaard kwam echter een teenlengte tekort. 

De eerste helft kende een zeer vervelend einde voor Heracles Almelo. Jesper Drost kon eerst met rood inrukken na hard doorgaan op Sean Klaiber en daarna moest Kristoffer Peterson geblesseerd afhaken na een botsing met Willem Janssen. Dabney Dos Santos was zijn vervanger. 

Gifbeker gaat leeg
Heracles Almelo moest het tij zien te keren met een numerieke minderheid maar kreeg al snel een nieuwe tegentreffer te verwerken. Een schot van Gyrano Kerk in de 49ste minuut werd nog gekeerd door Janis Blaswich, maar Willem Janssen kon vanuit de aansluitende hoekschop inkoppen. 

FC Utrecht zat op rozen en kreeg daarna een aantal mogelijkheden om de score op te voeren. De beste was voor Michiel Kramer die een voorzet van Sander van de Streek net niet in het doel wist te glijden. Net voorbij het uur kwam Heracles Almelo ineens weer terug in de wedstrijd. Een voorzet van Lennart Czyborra werd door Adrian Dalmau prachtig ingekopt. De bezoekers sloegen vijf minuten later opnieuw toe. Deze keer was Gyrano Kerk te snel voor de Almelose verdedigers en prikte de bal in het doel. 

De gifbeker was nog lang niet leeg, want in de slotfase ging de bal nog twee keer op de stip. In de tachtigste minuut liet Simon Gustafson Janis Blaswich kansloos en vijf minuten later benutte ook Riechedly Bazoer zijn penalty. 

Heracles Almelo – FC Utrecht 1-5 (0-1)
10.Sander van de Streek 0-1, 50.Willem Janssen 0-2, 61.Adrian Dalmau 1-2, 66.Gyrano Kerk 1-3, 80.Simon Gustafson 1-4, 86.Riechedly Bazoer 1-5
Rode kaart: Jesper Drost
Gele kaarten: Adrian Dalmau, Lennart Czyborra

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Jesper Drost, Lerin Duarte, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (87.Silvester van der Water) en Kristoffer Peterson (45.Dabney Dos Santos). 

FC Utrecht: David Jensen, Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory, Sander van de Streek (86.Urby Emanuelson), Joris van Overeem, Simon Gustafson, Gyrano Kerk (86.Nick Venema), Michiel Kramer en Othmane Boussaid (69.Riechedly Bazoer).