Heracles Almelo speelt morgen (aanvang 18.30 uur) in het eigen Polman Stadion tegen FC Utrecht. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Mohammed Osman (geschorst). Spits Adrian Dalmau keert juist terug na een schorsing. Verder ontbreken Joey Konings (rug), Robin Pröpper, Sebastian Jakubiak en Tim van de Berg (allen knie). Jeff Hardeveld keert na een lange absentie vanwege een knieblessure juist terug in de wedstrijdselectie. “Jeff zit tegen zijn oude club weer op de bank“, aldus Wormuth. “Hij heeft afgelopen maandag de hele wedstrijd in het tweede gespeeld en het is voor hem een goed gevoel om weer deel uit te maken van de wedstrijdselectie.”

“We hebben de trainingsweek hetzelfde ingericht als de afgelopen weken”, vervolgt de trainer. “Ons doel? 38 punten. We willen niet te ver vooruit kijken. We hebben nog elf duels te gaan en we hebben een goede kans om rond deze positie te blijven staan, maar we moeten ons huiswerk doen. Het belangrijkste is de volgende wedstrijd en dat is Utrecht. Nu beleven we een goede fase en ik hoop dat we die lang volhouden. We zijn echter niet duidelijk beter dan de andere ploegen, de verschillen tussen plaats vijf en de rest zijn klein. Alles is dus mogelijk tegen FC Utrecht.

Lerin Duarte zal de plaats van Mohammed Osman innemen. Lerin heeft geluk met de schorsing van Mo en we zoeken naar een speler met offensieve kwaliteiten voor die positie. Het is goed dat je als trainer iets te kiezen hebt, al is dat in dit geval jammer voor Yoëll van Nieff.”

Heracles Almelo – FC Utrecht staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax.