Eén maand geleden gingen de spelers van Heracles Almelo op uitnodiging van de hoofdsponsor Asito curlen bij IJsbaan Twente. Donderdagavond was het de beurt aan een groep sponsoren. De Hoofdsponsor, Partners in Business, Co- en Subsponsoren konden kiezen uit een curling- of schaatsclinic. Na een warm ontvangst in de Asito lounge bij IJsbaan Twente, kregen de aanwezige sponsoren een korte toelichting over de beide clinics.

De curlingclinic werd verzorgd door het Nederlands curlingteam, dat zich in januari kwalificeerde voor het Wereldkampioenschap in Canada eind maart. De deelnemers gingen van start met een technische uitleg en de regels van het spel. Vervolgens werd er geoefend met het ‘schuiven’ van de stenen met de juiste dosering van gevoel en kracht. Ter afsluiting werd er een onderlinge wedstrijd gespeeld. De teams van vier spelers probeerden de stenen zo dicht mogelijk bij de dolly (roos) te leggen, of de stenen van de tegenstander weg te spelen.

Gianni Romme, meervoudig Nederlands-, Europees-, Wereld- én Olympisch kampioen, gaf de schaatsclinic. In ons koude kikkerlandje roept geen enkele sport zoveel nostalgie en trots op als de schaatssport. Romme wist dit vol enthousiasme over te brengen op de deelnemers. De beginners leerden de beginselen van het schaatsen. Voor de wat meer gevorderden ging hij aan de slag om individueel de schaatstechniek te perfectioneren. Aansluitend konden de deelnemers uiteraard nog even vrij schaatsen.

Na ruim een uur inspanning genoten de sponsoren van een welverdiend drankje en hapje in de Asito lounge. De avond werd afgesloten met een diner in Restaurant De Kapel in Zenderen.

Hieronder vindt u de fotoreportage.