Tim Gilissen wordt per 1 april 2019 de nieuwe technisch manager van Heracles Almelo. De 36-jarige oud-speler van de club komt over van NAC Breda, waar hij sinds 2015 manager jeugdopleiding was.

Gilissen begon zijn voetballoopbaan bij Heracles Almelo. Na twee jaar in de jeugdopleiding debuteerde hij op 2 mei 2003 in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. In het kampioensjaar 2004-2005 kwam Gilissen achttien wedstrijden in actie. In het vervolg van zijn carrière speelde hij voor Go Ahead Eagles en NAC Breda. Nu keert hij terug in Almelo.

“Het is een mooie uitdaging een bijdrage te mogen leveren aan het technische plan en de sportieve doelstellingen van Heracles Almelo”, vertelt Gilissen. “Ik ben onder de indruk van de gekozen aanpak van de club. Vanuit het bestuur en de directie voel ik het vertrouwen om deze uitdaging aan te gaan. Bovendien is Heracles Almelo een stabiele club waar ik mijzelf goed denk te kunnen ontwikkelen. Ik ben trots dat ik in deze mooie rol als technisch manager mag terugkeren.” 

Algemeen directeur Rob Toussaint: “De aanstelling van Tim past goed binnen de visie van de club. Tim is een bevlogen en hardwerkende vakman die Heracles Almelo goed kent. Hij heeft ervaring als manager jeugdopleiding en heeft in die hoedanigheid oog voor talent en ontwikkeling. Het gevoel dat hij past binnen het geschetste profiel is tijdens de gevoerde gesprekken bevestigd. Met Tim als technisch manager gaan wij door met de ingezette koers.”

Foto: Erik Teubner