Heracles Almelo 2 heeft maandagmiddag met duidelijke cijfers gewonnen van RKC Waalwijk 2: 1-3. Djaniny Lopes Mendes en Silvester van der Water (twee keer) waren trefzeker in het Mandemakers Stadion.

In Waalwijk begon het team van Peter Reekers sterk. Na acht minuten kreeg Silvester van der Water de eerste kans, maar doelman Kees Heemskerk redde knap. Na veertien minuten spelen was het wél raak. Op aangeven van Jeff Hardeveld knalde Djaniny Lopes Mendes raak. Twintig minuten later maakte Silvester van der Water er 0-2 van, nadat eerder twee doelpunten van de aanvaller werden afgekeurd wegens buitenspel. 

Veel kansen
Met dezelfde elf namen begon Heracles Almelo 2 aan de tweede helft. Ondanks een vroeg tegendoelpunt van Mario Bilate was Heracles Almelo 2 de bovenliggende partij. In de 71e minuut maakte Silvester van der Water zijn tweede doelpunt, zo bracht hij de stand op 1-3. Heracles Almelo 2 combineerde goed en creëerde veel kansen. 

Heracles Almelo 2 vervolgt de reservecompetitie op maandag 11 maart tegen Willem II 2. 

RKC Waalwijk 2 – Heracles Almelo 2 1-3 (0-2)

Opstelling Heracles Almelo 2: Koen Bucker; Wout Droste, Stephen Sama, Mats Knoester, Jelle van Benthem (75.Yassine Ballah), Jeff Hardeveld; Niels Leemhuis, Yoëll van Nieff, Lerin Duarte; Silvester van der Water, Djaniny Lopes Mendes (65.Lammert Roossien).