Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen directe concurrent VVV-Venlo drie punten overgehouden. Mohammed Osman benutte in de slotfase een strafschop en tekende daarmee voor de enige treffer. 

Wedstrijd stilgelegd
De beginfase werd overschaduwd door een ogenschijnlijk ernstige blessure van Jerold Promes. Scheidsrechter Erwin Blank legde het duel twintig minuten stil om een goede behandeling mogelijk te maken. De verdediger van VVV-Venlo zou uiteindelijk per brancard het veld verlaten. 

Het duel werd hervat en Kristoffer Peterson zorgde in de veertiende minuut voor het eerste gevaar. De Zweed haalde uit van buiten de zestien maar zag Lars Unnerstall redden. Peniel Mlapa mikte vervolgens namens de thuisclub net naast en in de 22ste minuut nam Peterson opnieuw het vijandelijke doel onder vuur. Opnieuw wist Unnerstall te redden. Het spel golfde daarna lange tijd op en neer zonder noemenswaardige kansen. 

De blessuretijd omvatte zeven minuten. Patrick Joosten schoot eerst voorlangs en even later was het Alexander Merkel die hoog over het doel mikte. De eerste helft kende voor Joey Konings een vervelend einde. De spits moest met een rugblessure van het veld en werd nog voor de rust vervangen door Dabney Dos Santos. 

Strafschop
De tweede helft begon met een kansje voor VVV-Venlo. De kopbal van Christian Kum in de 47ste minuut eindigde in de handen van Janis Blaswich. De strijd speelde zich daarna lange tijd op het middenveld af. De thuisclub zorgde in de 57ste minuut opnieuw voor dreiging maar Peniel Mlapa werd op het laatste moment door Dario van den Buijs op correcte wijze afgestopt. 

VVV-Venlo zette daarna aan. Danny Post nam in de 62ste minuut het Almelose doel onder vuur en dwong Janis Blaswich tot een redding. De goalie moest vier minuten later opnieuw aan de bak op een schot van Tino-Sven Susic. Peter van Ooijen tekende weer twee minuten later voor het volgende wapenfeit maar dit schot ging over. De oud-Heraclied kreeg in de 79ste minuut nog een betere kans maar strandde deze keer op Janis Blaswich. 

Heracles Almelo had in de tweede helft weinig laten zien maar kreeg in de 82ste minuut een strafschop na een overtreding op Lerin Duarte. Mohammed Osman meldde zich voor de klus en maakte geen fout. De thuisclub probeerde daarna uit alle macht om nog een gelijkmaker te forceren. Er volgden nog drie corners waarbij Lars Unnerstall zich voorin meldde. De doelman zou bij de tweede corner naast koppen. De laatste corner leverde nog een kans op voor Jonathan Opuku maar de thuisclub wist niet te scoren. 

VVV-Venlo – Heracles Almelo 0-1 (0-0)
83.Mohammed Osman 0-1
Gele kaarten: Joey Konings, Mohammed Osman, Dario van den Buijs, Kristoffer Peterson, Moreno Rutten, Nils Röseler 

VVV-Venlo: Lars Unnerstall, Moreno Rutten, Nils Röseler, Jerold Promes (11.Damian van Bruggen), Christian Kum, Ralf Seuntjens, Danny Post, Tino-Sven Susic (84.Jonathan Opuku), Peter van Ooijen (88.Jay-Roy Grot), Peniel Mlapa en Patrick Joosten. 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Jesper Drost (78.Lerin Duarte), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Joey Konings (45+5.Dabney Dos Santos) en Kristoffer Peterson.