Bijna 350 deelnemende kinderen hebben de eerste editie van de Herakids Cup woensdagmiddag tot een groot succes gemaakt. De voetballertjes, waarvan er velen voor het eerst de grasmat in het Polman Stadion betraden, streden vanaf het eerste moment op het scherpst van snede. Bovenal werd er genoten van het spelletje, met tevreden gezichten tot gevolg.

Vanaf de eerste poulewedstrijden spatte het fanatisme er bij de kinderen vanaf. Om het toernooi zo eerlijk mogelijk te laten verlopen werden de ruim zeventig teams verdeeld over drie competities, waarbij de jongste kinderen in de competitie Rossmann speelden en oudere kinderen verdeeld werden over de competities Peterson en Dalmau. 

Winnaars
De uiteindelijke winnaars, FC Komt dat schot, Tubbergse Boys en Kick off, gingen er met de grootste bekers vandoor. Zij kregen naast een beker ook een uitnodiging voor de wedstrijd Heracles Almelo – SC Heerenveen. De individuele prijzen, waarbij de kinderen zo hard mogelijk moesten proberen om op doel te schieten, gingen naar Wim Josse Renkema, Marnick Davina en Ties Blanckenborg. Zij lopen voorafgaand aan de wedstrijd Heracles Almelo – Excelsior mee in de line up het veld op.

De organisatie van de Herakid Cup spreekt, mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers en de spelbegeleiders, van een zeer geslaagde middag en denkt er volgend jaar een mooi vervolg aan te geven met een tweede editie.