Onder toeziend oog van zo’n duizend toeschouwers heeft Heracles Almelo 2 dinsdagmiddag in het eigen Polman Stadion een zeker lijkende overwinning in de slotfase uit handen gegeven. De thuisploeg kwam via Silvester van der Water kort na rust op voorsprong, maar zag FC Twente via Tim van de Schepop vanaf de stip gelijk maken: 1-1.

Het team van Peter Reekers, die onder andere de van een blessure herstellende Jeff Hardeveld een uur liet spelen, begon scherp aan het duel en kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Dabney dos Santos. Echter deed de aanvaller dat in buitenspelpositie, waardoor dat feestje geen doorgang vond. Het voorbereidende werk van Van der Water bij de afgekeurde treffer was overigens fraai te noemen. 

Erkilinc dichtbij
Heracles Almelo had in de eerste helft het veldoverwicht en had onder meer via Zeki Erkilinc de score moeten openen. Erkilinc, die het veld na een uur spelen noodgedwongen moest verlaten met een lichte blessure, kreeg tot tweemaal toe de mogelijkheid op de openingstreffer. In eerste instantie reageerde FC Twente-doelman Jeffrey de Lange attent op een rebound, waarna de goalie een minuut later wederom in de weg lag.

FC Twente zette daar in de eerste helft één goede mogelijkheid tegenover via Ramiz Zerrouki. De buitenspeler werd vrij voor doelman Michael Brouwer gezet na een goedlopende aanval, maar zag Stephen Sama op het laatste moment redden. Via het been van de robuuste verdediger eindigde de Twente-aanval in het zijnet.

Heracles op voorsprong
Na de rust, met twee ongewijzigde elftallen aan de aftrap, kon al snel de openingstreffer worden genoteerd. Van der Water speelde zich in het strafschopgebied van FC Twente knap vrij, om vervolgens met een lage schuiver raak te schieten. Toen een kwartier later Godfried Roemeratoe rood zag na een natrappende beweging in de richting van Yoëll van Nieff leek het duel gespeeld. Van Nieff, die bij diezelfde actie geel zag, had in de eerste helft overigens al de paal geraakt uit een directe vrije trap.

FC Twente gevaarlijk
De rode kaart leidde er echter niet toe dat FC Twente zich terugtrok. De ploeg van interim-trainer en oud-speler van Heracles Almelo Gonzalo Garcia Garcia dook tot tweemaal toe gevaarlijk op voor het doel van Brouwer. Onder andere Ryan Trotman zag zijn inzet van dichtbij ternauwernood gekeerd door de Heracles-doelman. 

Heracles Almelo zette daar een kwartier voor tijd een goedlopende aanval tegenover met als eindstation Lerin Duarte, die net een teenlengte te kort kwam om de bal in kansrijke positie aan te nemen. In de slotfase werd Heracles Almelo slordiger, leverde het de bal meerdere keren in en zag het FC Twente alsnog langszij komen. Scheidsrechter Jensch wees in de slotminuut naar de stip en zag het buitenkansje benut door Tim van de Schepop: 1-1. Die klap kwam Heracles Almelo 2 niet meer te boven.

Heracles Almelo 2 – FC Twente 2 1-1 (0-0)
49. Van der Water 1-0, 89. Van de Schepop 1-1 (pen.)

Opstelling Heracles Almelo 2: Brouwer, Van Benthem, Sama, Knoester, Hardeveld (70. Ballah); Leemhuis (70. Heemink), Van Nieff, Duarte; Erkilinc (56. Lopes Mendes), Dos Santos, Van der Water.

Gele kaart: Van der Water, Van Nieff (Heracles Almelo), Felix, Everink, Browning Lagerfeldt (FC Twente), 

Rode kaart: 60.Roemeratoe (FC Twente)