Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 6-0 gewonnen. Adrian Dalmau opende al in de eerste minuut de score. Na de rust ging de formatie van Frank Wormuth volledig los. Dalmau zou nog drie keer scoren en ook Jesper Drost en Kristoffer Peterson deelden mee in de feestvreugde. 

Snelle goal
Heracles Almelo kende een voortreffelijke start. Mohammed Osman nam na ongeveer vijftig seconden het vijandelijke doel onder vuur. Het schot was niet optimaal maar Adrian Dalmau reageerde attent waardoor het alsnog een treffer werd. De tweede kans van de wedstrijd diende zich aan in de achtste minuut. Alexei Koselev kon een kopbal van Lennart Czyborra pareren. 

Fortuna Sittard meldde zich in de twaalfde minuut voor het Almelose doel. Het schot van Lazaros Lamprou werd door Janis Blaswich uit de kruising getikt. Heracles Almelo bleef echter de bovenliggende partij. Brandley Kuwas dwong Alexei Koselev in de achttiende minuut met een bekeken schot tot een redding en Mohammed Osman zette de doelman twee minuten later met een volley opnieuw aan het werk. 

De beste kansen op de 2-0 waren echter voor Jesper Drost De middenvelder verscheen in de 23ste minuut oog in oog met Alexei Koselev maar mikte voorlangs. Twaalf minuten later kreeg Drost een herkansing toen hij opnieuw opdook voor Koselev. De doelman van Fortuna wist deze keer de inzet onschadelijk te maken. De bezoekers bleven daardoor in de wedstrijd en zorgden nog voor de rust voor gevaar via de schoten van Lars Hutten en diens vervanger Lisandro Semedo. 

Heracles Almelo ontketend
Heracles Almelo ging na de rust volledig los. Tim Breukers mikte nog van afstand naast het doel maar in de 51ste minuut werd een voorzet van Brandley Kuwas door Adrian Dalmau ingekopt. De formatie van Frank Wormuth pakte meteen door. Brandley Kuwas had vijf minuten na de 2-0 een mooie actie in huis. Hij wist Adrian Dalmau te vinden en de Spanjaard legde de bal klaar voor Jesper Drost. Diens kopbal betekende 3-0. 

Adrian Dalmau had de smaak te pakken en in de 61ste minuut was het opnieuw raak. De spits speelde zijn tegenstander met een fraaie actie uit en daarna werd Alexei Koselev met een fraaie stift geklopt. Brandley Kuwas was enkele minuten later dichtbij treffer nummer vijf maar zijn schot ging net naast. Fortuna Sittard had lange tijd niets in te brengen maar was in de 68ste minuut dichtbij een treffer. De inzet van Ahmed El Messaoudi werd door Bart van Hintum voor de doellijn weggehaald. 

Heracles Almelo was niet onder de indruk en in de zeventigste minuut viel de 5-0 van Kristoffer Peterson op aangeven van Brandley Kuwas. De rechtsbuiten probeerde het enkele minuten later zelf eens maar zag zijn schot over het doel gaan. Het was echter Adrian Dalmau die de zesde treffer voor zijn rekening zou nemen. De Spanjaard werd in de 78ste minuut de diepte ingestuurd en hij gaf Alexei Koselev wederom het nakijken. 

Brandley Kuwas probeerde nog zijn graantje mee te pikken en in de slotminuut was hij nog dichtbij met een vlammende vrije trap. De bal ging via de lat rakelings over het doel. 

Heracles Almelo – Fortuna Sittard 6-0 (1-0)
1.Adrian Dalmau 1-0, 51.Adrian Dalmau 2-0, 56. Jesper Drost 3-0, 61. Adrian Dalmau 4-0. 70.Kristoffer Peterson 5-0, 78.Adrian Dalmau 6-0
Gele kaarten: Adrian Dalmau, Tim Breukers, Dario van den Buijs 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Bart van Hintum, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Jesper Drost (85.Lerin Duarte), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (81.Sylvester van der Water) en Kristoffer Peterson (71.Dabney Dos Santos). 

Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Ruben Ramirez, Ahmed El Messaoudi, Michael Pinto, Jorrit Smeets (77.Clint Essers), Mark Diemers, Andrija Balic, Lars Hutten (39.Lisandro Semedo), Andrija Novakovich, Lazaros Lamprou.