Een mooie avond in het Polman Stadion. Heracles Almelo won met maar liefst 6-0 van Fortuna Sittard. De thuisploeg kwam na één minuut al op voorsprong toen een schot van Mohammed Osman bij Adrián Dalmau terecht kwam. De Spaanse goalgetter twijfelde geen moment en maakte zijn eerste doelpunt van de avond. Hierna passeerde hij doelman Koselev nog driemaal en werd daarmee de gevierde man.

“Ik ben erg blij met mijn vier goals en assist”, aldus Dalmau na de wedstrijd. “Maar het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. Ik ben blij dat we dit de supporters hebben kunnen bieden. Het is een mooie overwinning voor het team en de supporters. Iedereen voelt zich top, ook al begin ik de vermoeidheid nu na afloop wel te voelen.”

“Mijn vier goals waren allemaal erg verschillend en even belangrijk, maar ik denk dat ik de derde het mooist vond”, vertelt hij desgevraagd. “Ik startte op eigen helft en kreeg de bal aangespeeld van Mohammed Osman en tikte hem achter mijn standbeen tussen de verdedigers door. Toen stond ik oog in oog met de doelman en voor mij was er eigenlijk maar één optie: die bal stiften. Dat pakte gelukkig goed uit”, vertelt de Spaanse spits trots.

Na zijn eerste doelpunt liep Dalmau richting de tribune waar hij de goal vierde met een Spaanse vriend uit Mallorca. “Hij is maar voor twee dagen in Nederland en het is mooi dat ik dat doelpunt met hem kon vieren. Blijkbaar brengt hij me geluk. Dit is de eerste keer dat ik zoveel doelpunten maak in één wedstrijd,” sluit de matchwinnaar met een brede lach af.