Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 19.45 uur) thuis tegen Fortuna Sittard. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Maximilian Rossmann (geschorst), Robin Pröpper, Sebastian Jakubiak (beiden knie), Wout Droste (hamstring) en Joey Konings (rug). Ook Tim van de Berg is niet beschikbaar, hij is vandaag geopereerd aan zijn knie (meniscus). 

“Het goede spel van Ajax tegen Real Madrid is het bewijs van wat de geest en de mentaliteit kan bereiken in het voetbal”, aldus Wormuth. “Wij hebben het tegen Ajax fantastisch gedaan. Maar we moeten eerlijk zijn: Ajax was tegen ons natuurlijk niet in topvorm. Morgen tegen Fortuna wordt het een heel andere wedstrijd. Zij spelen zonder druk, hebben als nieuwkomer maar drie punten minder dan wij. Ze voelen zich goed en boeken goede resultaten, dat is knap. Ons team voelt zich goed in thuisduels, we hebben na de wedstrijd tegen Ajax veel zelfvertrouwen. Maar qua rennen, vechten en voetballen is de prestatie van vorige week de meetlat. Het vechten en werken als team was top, dat zullen we tegen Fortuna Sittard opnieuw moeten brengen.”

Heracles Almelo – Fortuna Sittard staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.