Heracles Almelo speelt in de tweeëntwintigste ronde van de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. 

Beide ploegen stonden slechts een keer tegenover elkaar op het hoogste niveau. Fortuna Sittard won op 19 april 1986 aan de Bornsestraat met 0-3 dankzij de doelpunten van John Linford, Jos Mordang en Arthur Hoyer. Rob Poell miste in dit duel een strafschop. 

De Eerste Divisie was vaker het strijdtoneel. Op 20 september 2002 bleven de punten in Almelo. Berry Hoogeveen en Yuri Rose zorgden bij rust voor een veilig lijkende 2-0. De bezoekers kwamen na de rust terug dankzij Joos van Barneveld en Harrie Gommans. Rachid Tibari tekende in de 89ste minuut voor de winnende treffer. 

Heracles Almelo boekte op 28 november 2003 een nieuwe zege. Fortuna Sittard kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Harrie Gommans. Yuri Rose scoorde vlak voor rust de gelijkmaker en na de 2-1 van Rudy Jansen zou hij ook de derde treffer voor zijn rekening nemen. Het laatste duel dateert van 27 augustus 2004 en leverde geen doelpunten op.