De tweede speelronde in het voorjaarsseizoen van de reservecompetitie heeft Heracles Almelo 2 geen punten opgeleverd. In het Cars Jeans Stadion verloor de ploeg met 4-0 van ADO Den Haag 2. Chovanie Amatkarijo was met drie doelpunten de gevierde man bij de thuisploeg.

Na twaalf minuten spelen maakte Amatkarijo op aangeven van Yuning Zhang zijn eerste treffer van de wedstrijd. Dat deed hij drie minuten nadat Zeki Erkilinc namens Heracles Almelo 2 de eerste mogelijkheid van de wedstrijd kreeg. Zijn schot ging net over het doel van ADO-doelman Indy Groothuizen.

Voorsprong verdubbeld
Halverwege de eerste helft schoot Chovanie Amatkarijo voor de tweede keer raak. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot hij de bal tegen de touwen. Michael Brouwer kon slechts toekijken hoe de aanvaller de voorsprong voor de thuisploeg verdubbelde. Even later voorkwam Brouwer een derde doelpunt van Amatkarijo, toen diens schot gepakt werd door de doelman. Zeki Erkilinc en Silvester van der Water poogden voor rust nog wat terug te doen, maar Indy Groothuizen bleek een sta-in-de-weg.

Hattrick vlak na rust
Met Niels Leemhuis als vervanger van Jeff Hardeveld begon Heracles Almelo 2 aan de tweede helft. Die was slechts vijf minuten oud toen Chovanie Amatkarijo zijn hattrick completeerde. ADO Den Haag bleef ook na de 3-0 de bovenliggende partij. Een goed uitgespeelde aanval in de 65e minuut was daarvan het bewijs. Eindstation Tyrone Owusu rondde koelbloedig af en tekende voor de 4-0, tevens de einduitslag.

ADO Den Haag 2 – Heracles Almelo 2 4-0 (2-0)
12. Chovanie Amatkarijo 1-0, 24. Chovanie Amatkarijo 2-0, 50. Chovanie Amatkarijo 3-0, 65. Tyrone Owusu 4-0.

Opstelling Heracles Almelo 2: Michael Brouwer, Jelle van Benthem, Stephen Sama, Mats Knoester, Jeff Hardeveld (46.Niels Leemhuis), Yoëll van Nieff, Lerin Duarte (85.Lammert Roossien), Dabney Dos Santos, Silvester van der Water, Adrián Dalmau, Zeki Erkilinc.

Gele kaart: Yoëll van Nieff