Heracles Almelo pakte zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Ajax drie broodnodige punten. Door de 1-0 overwinning werd een serie tegenvallende resultaten doorbroken. Doelpuntenmaker aan Almelose zijde was Mohammed Osman. De middenvelder profiteerde van een fout van Ajax-doelman André Onana en schoot zijn vierde treffer van het seizoen binnen.

Een overwinning op Ajax. Hoe voel je je?
“Vooral goed en blij. Ik denk dat we nu eindelijk de overwinning en de drie punten hebben die we verdienden.”

Een belangrijk doelpunt van jou. Wat ging er door je heen toen Onana de bal zomaar in je voeten speelde?
“Een belangrijke treffer was het zeker. We hadden met zijn allen de intentie om hoog druk te zetten en we wisten dat we Ajax daarmee pijn konden doen. We wilden vooral uitgaan van ons eigen spel en dat pakte goed uit. Voor mijn doelpunt kregen we al meerdere kansen uit zo’n situatie, alleen bleef de beloning uit. Toen speelde Onana de bal hard in mijn voeten en na mijn aanname kon ik hem langs hem heen schuiven.”

De afgelopen weken vielen de resultaten wat tegen. Hoe belangrijk is deze overwinning voor Heracles Almelo?
“Heel belangrijk. De laatste weken vergaten we onszelf te belonen met een doelpunt. Er viel een last van onze schouders af nadat we gescoord hebben. Daarna gingen we voetballen zoals we dat altijd willen doen en nu belonen we onszelf eindelijk na weken hard werken.”

Volgende week komt Fortuna Sittard op bezoek. Hoe gaan jullie deze goede wedstrijd een goed vervolg geven?
“We moeten met dezelfde instelling het veld opstappen. De afgelopen weken speelden we wel ons eigen spel maar werden we niet beloond. Als we volgende week weer snel kunnen scoren dan weten we dat we heel sterk kunnen zijn. Dat is tegen Ajax gebleken.”