Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Ajax met 1-0 gewonnen.. Mohammed Osman besliste het duel na zeventien minuten na een geweldige fout van André Onana. Het was voor het tweede jaar op rij dat de titelkandidaat in Almelo klop kreeg. 

Vroege voorsprong Heracles Almelo
De formatie van Frank Wormuth begon zeer fel aan de wedstrijd. Het resultaat omvatte onder andere vier hoekschoppen in de eerste tien minuten. De eerste kans diende zich aan in de zesde minuut toen Daley Blind zich binnen de zestien vergreep aan Joey Konings. Brandley Kuwas meldde zich voor de penalty maar mikte deze vervolgens op de paal. 

Heracles Almelo liet zich niet uit het veld slaan en kwam in de zeventiende minuut alsnog op voorsprong. André Onana schoof de bal pardoes in de voeten van Mohammed Osman. De Syriër nam dankbaar het presentje in ontvangst en tikte de bal op zijn beurt simpel binnen. 

Ajax was in de beginfase niet verder gekomen dan een aantal ongevaarlijke doelpogingen maar in de 21ste minuut moest Janis Blaswich voor het eerst aan de bak op een venijnige inzet van Frenkie de Jong. De doelman tikte de bal stijlvol over het doel. De Jong tekende ook voor het volgende gevaarlijke moment. Hij wist in de 32ste minuut bijna zijn eigen goalie te verschalken. Andre Onana tikte de bal eveneens net over het doel. Kristoffer Peterson mikte in de 37ste minuut nog over het doel en Heracles Almelo haalde vervolgens soeverein de rust. 

Heracles Almelo weerstaat Ajax
Ajax probeerde aan het begin van de tweede helft het tij te keren. Janis Blaswich reageerde in de 49ste minuut attent op een inzet van Nicolas Tagliafico. Een goede minuut later tekende Brandley Kuwas voor een schot dat voorlangs ging. Heracles Almelo gaf niet af en in de 58ste minuut mikte Jesper Drost na een mooie aanval rakelings over. 

De bezoekers kregen echter steeds meer spelaandeel en waren zes minuten later dichtbij de gelijkmaker. Klaas-Jan Huntelaar stuitte echter op Janis Blaswich. Zakaria Labyad nam in de 72ste minuut het Almelose doel onder vuur maar mikte over. Heracles Almelo had het moeilijk maar kreeg in de 77ste minuut bijna de 2-0 aangereikt na een nieuwe fout van Andre Onana. Kristoffer Peterson mikte echter van dichtbij rakelings over. 

. De slotfase was spannend en Lennart Czyborra zorgde in de 87ste minuut bijna voor een eigen doelpunt. De bal ging enkele centimeters lang de paal. Kasper Dolberg dwong Janis Blaswich in de negentigste minuut tot een moeizame redding. Vier lange minuten duurde de blessuretijd waarin Mats Knoester nog zijn debuut mocht maken. Heracles Almelo wist echter de zege veilig te stellen. 

Heracles Almelo – Ajax 1-0 (1-0)
17.Mohammed Osman 1-0
Gele kaarten :Maximilian Rossmann, Klaas-Jan Huntelaar 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra (90+2.Mats Knoester), Jesper Drost (72.Yoëll van Nieff), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Joey Konings (60.Adrian Dalmau) en Kristoffer Peterson. 

Ajax: Andre Onana, Rasmus Kristensen, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Nicolas Tagliafico, Lasse Schöne (63.Noussair Mazraoui), Donny van de Beek (63.Zakaria Labyad), Frenkie de Jong (79.Kasper Dolberg), Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic.