Heracles Almelo 2 heeft maandagavond een oefenduel tegen De Graafschap 2 winnend afgesloten. In het Polman Stadion was Silvester van der Water de man van de enige treffer van de avond. Voor Jeff Hardeveld was het oefenduel bijzonder. De verdediger maakte na bijna een jaar blessureleed zijn rentree binnen de lijnen.

In samenspraak met de medische staf duurde de rentree van Jeff Hardeveld twintig minuten. Toen Jelle van Benthem de verdediger verving was er nog niet gescoord. Zeven minuten later gebeurde dat wel. Silvester van der Water zag zijn kans schoon voor het afvuren van een afstandsschot. De bal dwarrelde onderweg en was daardoor onhoudbaar voor de doelman van De Graafschap 2: 1-0.

Met Zeki Erkilinc voor Niels Leemhuis begon Heracles Almelo 2 aan de tweede helft. De ploeg van trainer Peter Reekers was de bovenliggende partij en creëerde de nodige kansen. Een doelpunt werd er in de tweede helft echter niet meer gemaakt.

Heracles Almelo 2 vervolgt de reservecompetitie komende maandag met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag 2.

Heracles Almelo 2 – De Graafschap 2 1-0 (1-0)
27. Silvester van der Water 1-0.

Opstelling Heracles Almelo 2: Koen Bucker, Tim van de Berg, Stephen Sama, Mats Knoester, Jeff Hardeveld (20.Jelle van Benthem), Dario van den Buijs, Niels Leemhuis (46.Zeki Erkilinc), Lerin Duarte (76.Keyen Telgt), Silvester van der Water, Dabney dos Santos (72.Yassine Ballah), Kristoffer Peterson.