Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag verloren. De formatie van Frank Wormuth ging in de slotfase onderuit door twee treffers van invaller Thomas Necid. 

Afgekeurde treffer
ADO Den Haag leek een droomstart te beleven toen Erik Falkenburg al in de eerste minuut kon inkoppen uit een vrije trap. De treffer werd echter geannuleerd wegens buitenspel. Beide ploegen zochten daarna de aanval. Het eerste wapenfeit van Almelose kant kwam in de vijfde minuut van Brandley Kuwas. Het geplaatste schot werd door Robert Zwinkels gepareerd. 

De thuisclub kreeg daarna langzaam maar zeker enige grip op het duel en daarmee ook de betere kansen. Een schot van Sheraldo Becker in de dertiende minuut werd gepareerd door Janis Blaswich. De doelman moest in de minuten daarna ook aan de slag op schoten van Abenasser El Khayati en Tom Beugelsdijk. Heracles Almelo probeerde het tussen de bedrijven door met een doelpoging van Brandley Kuwas maar dat schot ging hoog over. Het tempo ging in het laatste kwartier van de eerste helft weer omlaag en beide ploegen kregen in deze fase geen kansen. 

Doelpunten Necid
Heracles Almelo begon goed aan de tweede helft. Een schot van Brandley Kuwas in de 51ste minuut werd geblokt en even later moest Robert Zwinkels in actie komen op een doelpoging van Joey Konings. Diezelfde Konings zorgde enkele minuten later opnieuw voor dreiging maar hij werd op het laatste moment gestopt. 

ADO Den Haag zorgde halverwege de tweede helft voor gevaar. Erik Falkenburg en Tom Beugelsdijk slaagden er niet in om hun mogelijkheden te benutten en in de 68ste minuut mikte Abdenasser El Khayati vanuit een vrije trap over. Heracles Almelo leek stand te houden maar liep in de slotfase alsnog averij op. Thomas Necid wist in de 79ste minuut raak te schieten na een kapbeweging en gooide tien minuten later de wedstrijd in het slot met een rake kopbal. 

ADO Den Haag – Heracles Almelo 2-0 (0-0)
79.Thomas Necid 1-0, 89.Thomas Necid 2-0
Gele kaarten Bart van Hintum, Wout Droste, Elson Hooi, Tom Beugelsdijk, Thomas Necid. 

ADO Den Haag: Robert Zwinkels, Giovanni Troupee, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Aaron Meijers, Lex Immers, Abdenasser El Khayati (90.Dion Malone), Danny Bakker, Sheraldo Becker, Erik Falkenburg (69.Thomas Necid) en Melvyn Lorentzen (46.Elson Hooi). 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste (90.Tim van de Berg), Maximilian Rossmann, Bart van Hintum, Lennart Czyborra, Jesper Drost, Mohammed Osman, Yoëll van Nieff, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Joey Konings (86.Kristoffer Peterson).