Maandag 4 februari is de landelijke aftrap van het leesproject Scoor een Boek! De Heracles Almelo editie zal dit jaar in maar liefst vijf gemeenten plaats gaan vinden. Nadat vorig jaar in de gemeente Almelo en Hellendoorn al honderden basisscholieren hebben deelgenomen, sluiten dit jaar ook de gemeenten Twenterand, Wierden en Hardenberg aan.

Met Scoor een Boek! worden leerlingen van de groepen 5 & 6 aangezet om meer te gaan lezen. Klassikaal kunnen zij stickers plakken voor ieder gelezen boek. Tegengaan van de toenemende laaggeletterdheid is een wezenlijk aspect van dit project.

Het Scoor een Boek! project neemt ruim drie maanden in beslag. Net als in een echte voetbalwedstrijd is het geheel in een aantal delen opgesplitst. Niet geheel toevallig een aftrap, rust en afsluiting moment. Bedoeling is dat leerlingen zoveel mogelijk boeken gaan lezen. Voor ieder gelezen boek mogen zij een sticker plakken op een poster van een voetbalveld.

Naast het klassikaal zoveel mogelijk boeken scoren is er ook een thuiseditie. Hierbij is het van belang dat er in het gehele gezien veel gelezen gaat worden. Ook voorlezen hoort daarbij. Ouders van leerlingen kunnen zich opgeven voor de thuiseditie en vanuit de Bibliotheken zal er extra aandacht zijn voor gezinnen waarvoor dit geheel wenselijk is.

Wout Droste is dit seizoen de ambassadeur. Hij figureert dan ook in de verschillende videofragmenten die op de scholen getoond gaat worden. 

Naast wekenlang lezen op de scholen zijn er enkele momenten in het stadion, waarbij de sportieve afsluiting de grootste in omvang zal zijn. Hierbij zijn alle deelnemers uit Almelo aanwezig. In de andere gemeenten zal de sportieve afsluiting bij een plaatselijke voetbalclub georganiseerd gaan worden.

Op de site van Bibliotheek Almelo is meer informatie te vinden.