Heracles Almelo speelt komende zondag (aanvang 16.45 uur) uit tegen ADO Den Haag. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Alexander Merkel (geschorst), Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak (beiden knie). “De week was goed, we hebben goed getraind”, aldus Wormuth.

“Gistermiddag hebben we curling gedaan om wat plezier te hebben buiten het voetbal. Vanaf een paar dagen na de wedstrijd was de stemming weer aardig goed en zijn we aan het werk gegaan richting een nieuwe mogelijkheid om te winnen. We weten dat we niet in de beste fase zitten en dus hebben we van de week veel zaken behandeld. We hebben onder meer onze standaardsituaties geanalyseerd en erop getraind. Over onze opstelling kan ik nu, twee dagen voor de wedstrijd, nog niets definitiefs zeggen. Tim Breukers heeft een knietje in zijn bovenbeen gehad en traint pas morgen weer mee, dat is dus afwachten. Daarnaast zouden we iets kunnen wijzigen. Als je, in algemene zin, ziet dat bepaalde jongens al een tijdje niet geweldig spelen en de jongens die erachter zitten doen het goed, dan kun je bepaalde wissels toepassen. ADO heeft veel goede spelers, maar wij moeten in de goede situatie zien te komen komen om zelf goed te kunnen spelen. Fit en gefocust zijn, de houding moet goed zijn, etcetera.”

ADO Den Haag – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.