Doelman Michael Brouwer was gisteren te gast bij de groepen 7 & 8 van basisschool Step!. Op een steenworp afstand van het Polman Stadion wist hij de leerlingen te boeien met een prachtig verhaal over zijn carrière, het stellen van doelen en altijd gaan voor het hoogst haalbare.

In de week die in het teken staat van de Nationale Voorleesdagen zijn vele spelers inmiddels al op pad geweest om voor te lezen in basisschoolklassen. Zo ook Brouwer. Echter bleef zijn voorleesbijdrage beperkt tot maar een paar minuten lezen uit de legendarische reeks van ‘Koen Kampioen’. Zijn bezoek stond namelijk eveneens in het teken van persoonlijke ontwikkeling en wat je er voor moet doen om ‘de top’ te bereiken.

Het vooraf bedenken van vragen was niet aan dovemansoren gericht. Veel vragen gingen over de (prof)carrière van Brouwer, anderen waren geïnteresseerd in zijn schooltijd, maar ook vragen over zijn privéleven werden vrolijk voorzien van een antwoord. De enige vraag die niet positief beantwoord kon worden was de vraag of hij even een kwartiertje mee wilde voetballen op het kunstgrasveld. Helaas laat het trainingsschema dat niet toe, maar dat werd Brouwer al snel vergeven.

Brouwer, die zelf een CIOS achtergrond heeft, sprak lovend over het enthousiasme van de leerlingen. “Mooi toch zoveel vragen. Altijd leuk om zo’n groep te bezoeken. Het viel me echt op hoe geconcentreerd en geïnteresseerd ze waren. Leuk om deze leerlingen iets over mijn carrière te hebben mogen vertellen.”