Heracles Almelo 2 is de tweede competitieronde in Poule A begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard 2. Jesper Drost scoorde al vroeg namens Heracles Almelo, maar hij zag zijn treffer nog binnen het half uur ongedaan worden gemaakt.

Met nieuweling Mats Knoester wederom in de basis begon Heracles Almelo 2 flitsend aan het duel met de Limburgers. Na amper een minuut te hebben gespeeld was het Drost die zijn ploeg op voorsprong zette. De buitenspeler zag zijn loopactie beloond worden met een fraaie assist van Dabney Dos Santos. Oog-in-oog met Fortuna-doelman Azbe Jug faalde Drost niet: 1-0. 

Gelijkmaker
Ook in de fase na de openingstreffer bleef het initiatief in handen van de thuisploeg. Even leek Tim van de Berg de score te verdubbelen, maar de verdediger zag zijn kopbal van de lijn gehaald door een Fortunees. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Een te korte terugspeelbal van Mats Knoester kon worden onderschept door Bas Breukers, waarna de pas 16-jarige eenvoudig voorbij Michael Brouwer snelde en de bal in het lege doel schoof. 

De gelijkmaker zorgde er niet voor dat het spelbeeld veranderde. Het lichte veldoverwicht was er voor Heracles Almelo en dat drukte zich mede uit in een aantal mogelijkheden. Zo was Van de Berg wederom gevaarlijk met het hoofd en mikte Joey Konings maar net naast vanaf de rand van de zestien. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam van de voet van Yoëll van Nieff, die zijn vrije trap op de lat zag belanden.

Tweede keer de lat
In de tweede helft, die begon met een ongewijzigd Heracles Almelo 2, viel beduidend minder te genieten. Na een uur spelen was het Drost die er aan de linkerkant gevaarlijk door kwam. Met zijn voorzet op Konings leek in eerste instantie niets mis, ware het niet dat een Fortuna-verdediger op het laatste moment tussen beide wist te komen. Enkele minuten later zag Van Nieff voor de tweede keer een inzet op de lat verdwijnen, nadat hij ogenschijnlijk een voorzet wilde afleveren. Tot ieders verbazing keerde de de bal via de deklat terug het veld in.

Diezelfde Van Nieff had vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd alsnog de winnende op zijn schoen, maar zijn vrije trap kon ternauwernood uit de bovenhoek worden gepakt door de invallende doelman van Fortuna Sittard 2. Behoudens een schot dat nipt over het doel van Brouwer ging zette Fortuna er in aanvallend opzicht weinig tegenover. Het slotakkoord, een schuiver van Bart van Hintum, trof eveneens geen doel. Daarmee eindigde de eerste wedstrijd in de tweede competitieronde in een 1-1 gelijkspel.

Heracles Almelo 2 – Fortuna Sittard 2 1-1 (1-1)

1. Jesper Drost 1-0, 25. Bas Breukers 1-1.

Opstelling Heracles Almelo 2: Michael Brouwer, Wout Droste, Tim van de Berg, Mats Knoester, Bart van Hintum; Yoëll van Nieff, Lerin Duarte, Jesper Drost; Silvester van der Water, Joey Konings, Dabney Dos Santos (61. Zeki Erkilinc). 

Gele kaart: Bart van Hintum