Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 0-2 verloren. Mike van Duinen en Lennart Thy scoorden namens de gasten. Kristoffer Peterson miste na een uur spelen een strafschop. 

Snelle achterstand
Heracles Almelo begon niet goed aan de wedstrijd. Het eerste en enige wapenfeit in deze fase was een schot van Mohammed Osman in de tiende minuut. De middenvelder mikte van een meter of vijfentwintig rakelings naast. PEC Zwolle kwam in de zestiende minuut vanuit een hoekschop op voorsprong toen de vrijgelaten Mike van Duinen kon uithalen. De bezoekers waren na 25 minuten dichtbij een tweede treffer maar Janis Blaswich had deze keer een puike redding op een schot van Younes Namli. 

De formatie van Frank Wormuth was lange tijd zoekende maar in de 36ste minuut was de gelijkmaker bijna een feit. Een scrimmage leverde eerst een inzet van Dario van den Buijs (paal) op en vervolgens een doelpoging van Maximilian Rossmann (van de lijn gehaald). Heracles Almelo zorgde nu eindelijk voor druk maar de resterende minuten leverde alleen nog een kopbal van Maximilian Rossmann op. 

Gemiste strafschop
Heracles Almelo liet zich na de rust meteen gelden. Kristoffer Peterson mikte na vijftig minuten net naast en drie minuten later vuurde Adrian Dalmau in de handen van Mickey van der Hart. PEC Zwolle sloeg weer drie minuten later wel toe. Een voorzet van Younes Namli werd door Lennart Thy afgerond. 

De 0-2 stond goed en wel op het scorebord toen Heracles Almelo de gelegenheid kreeg om terug te komen in de wedstrijd. Kingsley Ehizibue ging in de zestien meter in de fout tegen Adrian Dalmau. Kristoffer Peterson meldde zich voor de gegeven strafschop maar zag zijn inzet gestopt worden door Mickey van der Hart. 

Adrian Dalmau kopte in de zeventigste minuut in het zijnet en was twee minuten later nog het middelpunt van een VAR-moment nadat hij een arm van Bram van Polen in het gezicht had gekregen. Het uiteindelijke resultaat was een doeltrap. PEC Zwolle kreeg nog een goede kans via Younes Namli maar Janis Blaswich wist deze inzet in de 81ste minuut te pareren. Heracles Almelo kreeg twee minuten later nog een dot van een kans maar Joey Konings zag zijn inzet gekeerd worden door Mickey van der Hart. De formatie bleef zoeken naar een treffer maar die bleef uit. 

Heracles Almelo – PEC Zwolle 0-2 (0-1)
16.Mike van Duinen 0-1, 56.Lennart Thy 0-2 
Gele kaarten: Alexander Merkel, Jesper Drost, Maximilian Rossmann, Kingsley Ehizibue, Younes Namli 

Heracles Almelo: Janis Blaswich,Tim Breukers. Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs (81.Dabney Dos Santos), Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Alexander Merkel (65.Joey Konings), Lerin Duarte (46.Jesper Drost), Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson. 

PEC Zwolle: Mickey van der Hart, Kingsley Ehizibue, Bram van Polen, Thomas Lam, Kenneth Paal, Pelle Clement, Younes Namli, Ouasim Bouy (59.Clint Leemans), Vito van Crooy (58.Stanley Elbers), Lennart Thy (90.Zian Flemming) en Mike van Duinen.