Heracles Almelo 2 heeft maandagmiddag in een oefenduel gewonnen van Jong FC Utrecht. In het Polman Stadion werd het 2-0. Joey Konings en Adrián Dalmau maakten de doelpunten.

Heracles Almelo 2 begon met nieuweling Mats Knoester aan de wedstrijd. De verdediger zag na elf minuten een voorzet van Jesper Drost succesvol worden afgerond door Joey Konings. Ruim tien minuten later was het opnieuw raak voor Heracles Almelo 2. Silvester van der Water gaf een steekpass op Adrián Dalmau. De spits rondde knap af en verdubbelde zo al vroeg in de wedstrijd de voorsprong.

Yoëll van Nieff en Mohammed Osman bleven in de rust achter in de kleedkamer. Het duo, dat tegen FC Groningen afgelopen weekend ook minuten maakte, werd vervangen door Jelle van Benthem en Djaniny Lopes Mendes. Vijf minuten na de hervatting was Heracles Almelo via Joey Konings dichtbij het derde doelpunt van de middag. Op een voorzet van Bart van Hintum belandde de bal na een poging van Konings echter op de lat. In het restant van de wedstrijd bleven doelpunten uit.

Komende maandag speelt Heracles Almelo 2 in de winnaarspoule van de reservecompetitie tegen Fortuna Sittard 2. Het is de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft.

Heracles Almelo 2 – Jong FC Utrecht 2-0 (2-0)
11.Joey Konings 1-0, 22.Adrián Dalmau 2-0.

Heracles Almelo 2: Michael Brouwer, Tim Breukers, Tim van de Berg, Mats Knoester (61.Stephen Sama), Bart van Hintum, Yoëll van Nieff (46.Jelle van Benthem), Mohammed Osman (46.Djaniny Lopes Mendes), Joey Konings (66.Lammert Roossien), Silvester van der Water, Adrián Dalmau, Jesper Drost.