Heracles Almelo heeft de competitie hervat met een ruime nederlaag bij FC Groningen. Thomas Bruns scoorde diep in de tweede helft twee keer nadat Samir Memisevic de score had geopend door een penalty te benutten. 

Benutte strafschop
Frank Wormuth gunde Wout Droste, Lennart Czyborra en Dabney Dos Santos een basisplaats. Bij FC Groningen vond de afgelopen weken een intocht van oud-Heraclieden plaats. Naast Mike te Wierik prijkten ook de namen van Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns en Paul Gladon op het wedstrijdformulier waarbij laatstgenoemde in dit duel geen speelminuten zou krijgen. 

De beginfase was onmiskenbaar voor de thuisclub. Mimoun Mahi verscheen in de zevende minuut oog in oog met Janis Blaswich maar de doelman wist een treffer te voorkomen. Vier minuten later ging de bal op de stip na een handsbal. Samir Memisevic schoot onberispelijk binnen. 

FC Groningen hield daarna de controle over het duel en het duurde daarom even voordat Heracles Almelo gevaarlijk kon worden. Kristoffer Peterson kon na een half uur spelen uithalen na een combinatie met Brandley Kuwas maar zag zijn schot over het doel gaan. Vijf minuten later moest Janis Blaswich handelend optreden op een inzet van Kaj Sierhuis. De laatste kans in de eerste helft was weer voor Heracles Almelo. Een kopbal van Lerin Duarte werd door Sergio Padt gekeerd. 

Doelpunten Bruns
Het eerste wapenfeit na de rust kwam van Kristoffer Peterson. De Zweed mikte in de 47ste minuut rakelings naast. In de minuten daarna werd Janis Blaswich aan het werk gezet. Eerst keerde hij een vrije trap van Tim Handwerker en even later pareerde hij ook een doelpoging van Thomas Bruns. FC Groningen kreeg na ruim een uur spelen opnieuw kansen. Mimoun Mahi kopte in de 66ste minuut naast en even later mikte Ajdin Hrustic net over de kruising. Het was echter Thomas Bruns die in de 74ste minuut de 2-0 wist te scoren met een boogbal. 

Heracles Almelo zou deze klap niet meer te boven komen en vier minuten later werd de 3-0 een feit. Thomas Bruns wist deze keer Janis Blaswich te kloppen met een geplaatst schot waarna de oud-Heraclied in de absolute slotfase een applauswissel kreeg. Mimoun Mahi kreeg nog een kans maar raakte de bal in de 88ste minuut verkeerd. 

FC Groningen – Heracles Almelo 3-0 (1-0)
12.Samir Memisevic 1-0, 74.Thomas Bruns 2-0, 78.Thomas Bruns 3-0
Gele kaarten: Maximilian Rossmann, Deyovaisio Zeefuik, Tim Handwerker

FC Groningen: Sergio Padt, Deyovaisio Zeefuik, Mike te Wierik, Julian Chabot, Tim Handwerker, Iliass Bel Hassani (58.Ajdin Hrustic), Samir Memisevic, Thomas Bruns (85. Tom van de Looi), Django Warmerdam, Kaj Sierhuis (67.Ludovit Reis) en Mimoun Mahi. 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Yoëll van Nieff (46.Mohammed Osman), Alexander Merkel, Lerin Duarte, Dabney Dos Santos, Brandley Kuwas (78.Joey Konings) en Kristoffer Peterson (70.Adrian Dalmau).