Heracles Almelo hervat de Eredivisie morgen (zaterdag, aanvang 20.45 uur) met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Trainer Frank Wormuth kan in het hoge noorden niet beschikken over Jesper Drost (geschorst), Robin Pröpper, Sebastian Jakubiak (knie) en Niels Leemhuis (lies).

Het duel in Groningen vormt een weerzien met de oud Heraclieden Mike te Wierik, Thomas Bruns, Paul Gladon en Iliass Bel Hassani. “De familie Heracles Almelo is weer samen, dus het moet voelen als een thuiswedstrijd”, lacht Wormuth. “De laatste twee wedstrijden die FC Groningen afwerkte, tegen FC Köln en MSV Duisburg, speelden ze met drie nieuwelingen. Dat maakt niet zo heel veel verschil, want de rest van de ploeg kent elkaar. Na een pauze moet je weer ritme vinden en opnieuw beginnen. Het kan meteen goed vallen maar het kan ook tijd kosten.

Mijn team is in uitduels een soort Wundertüte (een wonderzak, red.). Je weet niet wat erin zit. We hebben voor de winter moeizaam gewonnen in uitduels, maar de laatste bij Excelsior bracht ons wel een overwinning. We weten niet hoe het zal zijn. De jongens hebben na de laatste wedstrijd twee weken vrij gehad, belangrijk om weer fris te worden. Vorige week hebben we iedere dag twee keer getraind, deze week hebben we in een normaal ritme toegewerkt naar FC Groningen.”

FC Groningen – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. 

Vrijdagochtend werd de laatste training in aanloop naar FC Groningen-uit afgewerkt. Mats Knoester stond voor het eerst op het Almelose trainingsveld. Harry Broeze maakte de foto’s.