Heracles Almelo heeft met Feyenoord overeenstemming bereikt over de overgang van Mats Knoester naar Almelo. De 20-jarige verdediger komt per direct over en tekent een contract voor 2,5 seizoen. De overeenkomst bevat een optie voor nog een seizoen.

Knoester is verheugd met zijn komst naar Heracles Almelo. “Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging”, vertelt hij kort voor zijn presentatie. “Vanaf het eerste moment was het gevoel bij deze club erg goed. De keuze was daarom vrij snel gemaakt.”

“Mats is een talentvolle verdediger”, vertelt technisch manager Mark-Jan Fledderus. “Hij heeft veertien jaar in de Feyenoord-opleiding gespeeld en heeft ook alle nationale jeugdelftallen doorlopen. Mats heeft een goed linkerbeen en kan zowel centraal als linksback spelen. Hij staat verdedigend zijn mannetje en heeft voetballend vermogen. Hier in Almelo kan hij zich verder ontwikkelen.”

Jeugdopleiding
Knoester werd op 19 november 1998 geboren in Alphen aan den Rijn. Al vanaf zesjarige leeftijd speelde hij in de jeugdopleiding van Feyenoord. Bij die club tekende hij in mei 2015 zijn eerste profcontract.