Oud Heracles heeft afgelopen zaterdag met overmacht de 43e editie van het groots opgezette Hallenturnier bij SG Coesfeld 06 gewonnen. Oud Heracles deed de titel van dit toernooi (Budenzauber der extra klasse) volop eer aan en kreeg van het talrijke publiek menig open doekje voor het technisch zeer verzorgde spel en voor de wijze waarop de doelpunten doorgaans met directe passing werden uitgespeeld.

Er werden vijf duels gespeeld met een wedstrijdduur van dertien minuten. Na winst in de eerste vier wedstrijden was Oud Heracles al zeker van de eindzege. De laatste wedstrijd werd een tandje lager geschakeld en dat leidde toch nog tot een verloren duel tegen de winnaar van het vorig jaar Wattenscheid 09. Een bijzonder moment was dat teamleider Albert Kamp in de rolstoel door zijn ploeg de tribune werd afgedragen en aan hem de eer werd gegund de eerste prijs en daarmee tevens de beker met de grote oren in ontvangst te nemen.

Het was de vijfde keer in twaalf deelnames die Oud Heracles winnend wist af te sluiten. Marc Höcher was voor de eerste keer bij Oud Heracles van de partij en ontpopte zich mede door maar liefst acht keer te scoren tot de publiekslieveling. Een groot compliment komt toe aan gastheer SG Coesfeld 06 voor ook nu weer een meer dan perfecte organisatie.

Voor Oud Heracles kwamen in actie: Marnix Smit, Ferhat Ayhan, Qays Shayesteh, Dennis van Dijk, Bob Helle (doelman), Nick de Graaf, Marc Höcher en gastspeler Mark Dijkstra. Begeleidingsteam: Rob Poell (coach), Albert Kamp (teamleider), Roel Schellaars (verzorger) en als algemene assistenten Johan Minkjan en Willem Hoevers.

Foto’s: Heuermann Fotografie Coesfeld.

SG Paderborn 09 – Heracles Almelo 1-5
Doelpunten: Höcher (3), Van Dijk en Smit

MSV Duisburg – Heracles Almelo 1-4
Doelpunten: Van Dijk (2) en Qays (2)

Heracles Almelo – SC Preuszen Münster 3-0
Doelpunten: Eigen doelpunt en Höcher (2)

Heracles Almelo – SC Coesfeld 06 4-1
Doelpunten: Van Dijk, Höcher, Qays en Ayhan

Heracles Almelo – Wattenscheid 09 2-3
Doelpunten: Höcher (2)