Heracles Almelo heeft een oefenwedstrijd tegen Hannover 96 verloren. In een wedstrijd die werd uitgesmeerd over 4 x 30 minuten bleken de gastheren veel te sterk: 4-1. Silvester van der Water nam de Almelose treffer voor zijn rekening. 

Hannover loopt snel uit
Hannover 96 kreeg het duel al vrij snel onder controle en opende in de tiende minuut de score. Hendrik Weydandt ontsnapte aan de aandacht van de Almelose defensie en wist Nicolai Müller aan te spelen. Janis Blaswich wist diens schot nog te pareren maar Bobby Wood wist de rebound te verzilveren. In de 23ste minuut was het opnieuw raak. Een vrije trap van Pirmin Schwegler werd door Hendrik Weydandt met het hoofd afgerond. 

Heracles Almelo kon ook in het tweede deel weinig afdwingen. Hannover 96 zorgde vanuit de omschakeling steeds voor gevaar. Walace mikte in de 46ste minuut net naast en de Braziliaan zette drie minuten later Janis Blaswich aan het werk met een geplaatst schot. Blaswich onderscheidde zich in de 53ste minuut met en prima redding op een inzet van Hendrik Weydandt. De 3-0 viel in de 58ste minuut. Bobby Wood tikte op aangeven van Miiko Albornoz binnen. 

Doelpunt Van der Water
Frank Wormuth bracht voor het tweede uur elf nieuwe spelers binnen de lijnen. Het spelbeeld werd er niet wezenlijk anders door. Hannover kwam in de 83ste minuut op 4-0 toen Tim Dierßen het gat in de Almelose defensie wist te vinden. De invaller stelde Nicolai Müller in staat om met een intikker te scoren. Heracles Almelo was ook in dit deel lange tijd tot weinig in staat maar in de negentigste minuut diende zich toch de 4-1 aan. Silvester van der Water snelde langs de Duitse verdedigers en rondde oog in oog met de doelman keurig af. 

De beste kansen in het laatste half uur waren voor Hannover 96. Felipe kopte in de 105de minuut op de paal en vier minuten later werd een treffer van Sebastian Soto afgekeurd omdat hij bij de rebound een overtreding had gemaakt. Soto kreeg in de laatste seconden nog een grote kans maar de voet van Koen Bucker voorkwam een vijfde treffer. 

Hannover 96- Heracles Almelo 4-1 (3-0)
10.Bobby Wood 1-0, 23. Hendrik Weydandt 2-0, 58.Bobby Wood 3-0, 83.Nicolai Müller 4-0, 90. Silvester van der Water 4-1
Gele kaart: Dabney Dos Santos

Opstelling eerste uur: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Yoëll van Nieff, Lerin Duarte, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson. 

Opstelling tweede uur: Michael Brouwer (91. Koen Bucker), Tim Breukers, Jelle van Benthem, Stephen Sama, Bart van Hintum; Jesper Drost, Tim van de Berg, Zeki Erkilinc; Silvester van der Water, Joey Konings, Dabney Dos Santos