Heracles Almelo heeft het jaar 2018 afgesloten met een fraaie overwinning bij Excelsior. De 0-3 kwam tot stand door de treffers van Kristoffer Peterson, Brandley Kuwas en Mohammed Osman. 

Treffers Peterson en Kuwas
De eerste schietkans in de wedstrijd was voor Yoëll van Nieff maar diens doelpoging in de vijfde minuut ging naast. Excelsior kreeg daarna een aantal mogelijkheden en daarbij was een hoofdrol weggelegd voor Elias Omarsson. De IJslandse aanvaller stuitte in de dertiende minuut op Janis Blaswich en schoot enkele minuten later rakelings voorlangs. Een derde inzet van de aanvaller na ongeveer een half uur spelen was hetzelfde lot beschoren. 

Heracles Almelo kende een uitstekende slotfase van de eerste helft. Lerin Duarte kreeg in de 34ste minuut al een grote kans maar mikte van dichtbij over. Nauwelijks een minuut later was het wel raak. Brandley Kuwas lanceerde Kristoffer Peterson met een prachtige pass. De Zweed wist de uitgelopen Alessandro Damen te omspelen en kon koelbloedig afronden. Twee minuten voor de rust fungeerde Kuwas zelf als afmaker na een combinatie met Lerin Duarte. 

Doelpunt Osman
De formatie van Frank Wormuth tekende ook voor de eerste kans na de rust. De kopbal van Lerin Duarte ging in de 51ste minuut rakelings over. De thuisclub kreeg vervolgens een mogelijkheid via Luigi Bruins maar diens schot ging in de 54ste minuut over het doel. Janis Blaswich moest in de 62ste minuut nog een keer handelend optreden op een inzet van Ali Messaoud. Vier minuten later viel de 0-3. Mohammed Osman, Lerin Duarte en Alexander Merkel zagen hun schoten geblokt worden maar een nieuwe schot van Osman verdween onberispelijk in het Rotterdamse doel. 

Excelsior probeerde het daarna nog wel. Een kopbal van Elias Omarsson in de 68ste minuut belandde in de handen van Janis Blaswich en Marcus Edwards mikte in de 72ste minuut nog een keer naast. De zege van Heracles Almelo kwam echter niet meer in gevaar. 

Excelsior – Heracles Almelo 0-3 (0-2)
35.Kristoffer Peterson 0-1, 43.Brandley Kuwas 0-2, 66.Mohammed Osman 0-3
Gele kaarten: Kristoffer Peterson, Jurgen Mattheij 

Excelsior: Alessandro Damen, Jeffry Fortes, Jurgen Mattheij, Herve Matthys, Lorenzo Burnet, Dogucan Haspolat (64.Marcus Edwards), Ali Messaoud, Ryan Koolwijk, Denis Mahmudov (64.Mounir El Hamdaoui), Elias Omarsson, Luigi Bruins. 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Mohammed Osman (82.Tim van de Berg), Alexander Merkel, Yoëll van Nieff, Lerin Duarte (89.Dabney Dos Santos), Brandley Kuwas, Kristoffer Peterson (83.Silvester van der Water).