Heracles Almelo sluit de eerste seizoenshelft morgen (zaterdag, aanvang 20.45 uur) af met een uitwedstrijd tegen Excelsior. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Robin Pröpper, Sebastian Jakubiak (beiden knie), Jesper Drost en Lennart Czyborra (beiden geschorst). Tim Breukers is ziek.

“Wanneer we met een goed gevoel afsluiten?”, herhaalt Wormuth de vraag. “Als we winnen bij Excelsior, dan is de Kerst mooier. Ik heb een goed gevoel over de groep, ze werken hard. We starten iedere uitwedstrijd als een duel dat we moeten winnen. En als je 23 punten hebt moet je natuurlijk ook weer wedstrijden gaan winnen. Naar onderen toe, maar ook als we rond plaats zeven willen blijven. De situatie is nu nog vrij comfortabel, maar als we de komende wedstrijden niet gaan winnen komt je vanzelf in de ‘must win’ categorie uit. Dus benaderen we deze wedstrijd ook zo. Over de opstelling kan ik nu nog niets zeggen, maar we missen twee spelers door een schorsing en Tim Breukers is ziek, dus we moeten zeker iets veranderen.”

Excelsior – Heracles Almelo staat onder leiding van Christiaan Bax.