Recentelijk heeft Mo Osman de huidige Assist groep bezocht. Deze jongeren werken in een ruimte binnen het Polman Stadion aan hun persoonlijke ontwikkeling. Mo was te gast om over zijn eigen ervaringen en ontwikkeling te praten.

Mo heeft aldus eigen zeggen altijd zijn eigen pad weten te bewandelen. Dit ging niet altijd maar vanzelf. Zo heeft hij op jonge leeftijd zijn enkel gebroken, waardoor hij een eindtoernooi met het Nederlands Elftal O17 heeft moeten missen.

Bij Vitesse zat hij op een gegeven moment in een uitzichtloze situatie vertelde Mo. Bij Telstar kwam hij vervolgens weer aan het spelen en via die tussenstap is hij uiteindelijk in Almelo terecht gekomen.

Zijn familie speelt een belangrijke rol in hetgeen hij tot nu toe bereikt heeft. Bijvoorbeeld zijn diploma die hij behaald heeft; Sport & Bewegen op niveau 4. Mede door het ‘pushen’ van zijn familie heeft hij deze studie af weten te ronden.