Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen PSV met 0-4 verloren. Steven Bergwijn, Daniel Schwaab, Denzel Dumfries en Gaston Pereiro scoorden voor de bezoekers. De formatie moest het duel met negen man beëindigen vanwege de rode kaarten van Jesper Drost en Lennart Czyborra. 

Efficiency
De eerste kans van de wedstrijd was voor Heracles Almelo. Brandley Kuwas kreeg de bal in de vierde minuut voor de voeten en mikte over. PSV benutte in de twaalfde minuut zijn eerste kans wel. Steven Bergwijn werd door Jorrit Hendrix de diepte ingestuurd en de aanvaller prikte de bal langs Janis Blaswich. Heracles Almelo weerde zich daarna kranig maar de echte mogelijkheden bleven vooralsnog uit. Alleen Lerin Duarte was in de negentiende minuut kansrijk maar zag zijn schot geblokt worden. PSV kwam in de 33ste minuut op 0-2 toen Daniel Schwaab werd vrijgelaten bij een hoekschop en van dichtbij kon inkoppen. 

Heracles Almelo ontsnapte in de 39ste minuut aan de 0-3 toen Erick Gutierrez oog in oog kwam te staan met Janis Blaswich. De Mexicaan mikte van dichtbij naast. Brandley Kuwas had vijf minuten later echter ineens de gelijkmaker op zijn schoen maar hij mikte echter oog in oog met doelman Jeroen Zoet naast. De eerste helft leverde op slag van rust nog een extra tegenvaller op toen Jesper Drost door scheidsrechter Dennis Higler van het veld gestuurd. 

Gifbeker
De formatie van Frank Wormuth probeerde met tien man vorm te geven aan de tweede helft. Brandley Kuwas en Alexander Merkel namen in het eerste kwartier het vijandelijk doel zonder succes onder vuur. Kuwas kreeg in de 65ste minuut een nieuwe schietkans maar Lerin Duarte stond deze keer in de weg. PSV had veelvuldig de bal maar liet de teugels wat vieren. In de slotfase sloegen de bezoekers alsnog toe. Steven Bergwijn mikte in de 74ste minuut van enige afstand nog rakelings naast maar vijf minuten later kopte Denzel Dumfries uit een hoekschop de 0-3 binnen. 

Heracles Almelo moest de gifbeker in de laatste minuten helemaal leegdrinken. Lennart Czyborra maakte hands op de doellijn en moest inrukken. Janis Blaswich kon de aansluitende strafschop van Gaston Pereiro nog pareren maar was enkele seconden later kansloos op een kopbal van de invaller. 

Heracles Almelo – PSV 0-4 (0-2)
12.Steven Bergwijn 0-1, 33.Daniel Schwaab 0-2, 79.Denzel Dumfries 0-3, 90+4.Gaston Pereiro 0-4
Rode kaarten: Jesper Drost, Lennart Czyborra
Gele kaarten: Lerin Duarte, Stephen Sama, Janis Blaswich, Alexander Merkel, Pablo Rosario 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Stephen Sama, Bart van Hintum (61.Lennart Czyborra), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Lerin Duarte (75.Dabney Dos Santos), Brandley Kuwas, Jesper Drost en Kristoffer Peterson (81.Joey Konings). 

PSV: Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Daniel Schwaab, Nick Viergever, Angelino, Pablo Rosario (72.Donyell Malen), Erick Gutierrez, Jorrit Hendrix (88.Dante Rigo), Hirving Lozano, Luuk de Jong en Steven Bergwijn (85.Gaston Pereiro).