Heracles Almelo speelt in de zestiende ronde van de Eredivisie tegen PSV. De regerend landskampioen kwam tot nu toe achttien keer op bezoek in de Eredivisie. De oogst is een keer winst, vier keer gelijk en dertien keer verlies. 

Overwinning
De enige overwinning voor Heracles Almelo werd geboekt op 19 september 2015. Het duel, de vijfhonderdste voor de club in de Eredivisie, eindigde in 2-1. Luuk de Jong opende al na twee minuten met een kopbal de score. Heracles Almelo toonde karakter en had nog voor de rust de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Mark-Jan Fledderus en Thomas Bruns troffen het doel met prachtige schoten. De formatie wist in een spannende tweede helft knap stand te houden. 

Vier keer gelijkspel
Het eerste gelijkspel dateert van 3 juni 1963. Herman Morsink en Bobby Westra namen de Almelose treffers voor hun rekening. PSV kwam tot scoren dankzij Pierre Kerkhoffs en een eigen doelpunt van Wolfram Arnthof. 

De tweede remise werd een feit op 13 augustus 2005 en viel samen met de rentree van Heracles Almelo in de Eredivisie. Beide ploegen kregen in een aantrekkelijk duel enkele kansen. In de 84ste minuut leken de bezoekers de winst te grijpen door een doelpunt van Phillip Cocu. Drie minuten later draaide een voorzet van Thijs Sluijter op fraaie wijze in het doel. 

Het derde gelijkspel werd behaald op 5 april 2012. PSV dicteerde een groot deel van de wedstrijd maar alleen Zakaria Labyad wist het net te vinden. Een kwartier voor tijd werd de eindstand op 1-1 bepaald. Everton Ramos da Silva reageerde attent toen een schot van Kwame Quansah door Andreas Isaksson werd gekeerd. 

Heracles Almelo was op 24 augustus 2013 dichtbij een overwinning maar moest uiteindelijk in een gelijkspel berusten. Lerin Duarte opende in de zesde minuut de score met een goed geplaatst schot. Beide ploegen kregen daar na de nodige kansen en Bryan Linssen had ronduit pech met een snoeihard schot dat op de lat belandde. Vier minuten voor tijd glipte de zege alsnog door de vingers toen Ji-Sung Park zich door de Almelose defensie wriemelde en de bal achter Remko Pasveer punterde. 

Veel nipte nederlagen
De andere edities van Heracles Almelo – PSV werden veelal gekenmerkt door de nodige strijd waarin de bezoekers vaak aan enkele mogelijkheden genoeg hadden om het verschil te maken. De eindstand was veelal 0-1, 0-2 of 1-2. De enige uitzondering op deze reeks was het treffen van 26 januari 2013. PSV schoot uit zijn slof en won met 1-5. Georginio Wijnaldum (2x), Tim Matavz, Jeremain Lens en Dries Mertens namen de treffers voor hun rekening. Everton Ramos da Silva redde de spreekwoordelijke eer. 

Het duel van 28 januari 2017 eindigde in 1-2. Samuel Armenteros miste na tien minuten een strafschop maar zou in de tweede helft wel het net vinden. Dat doelpunt betekende de 1-1 omdat Bart Ramselaar de gasten vlak na de rust op voorsprong had gezet. Drie minuten voor tijd bezorgde Davy Pröpper PSV de zege. 

De meest recente editie, gespeeld op 21 januari van dit jaar, verliep volgens een soortgelijk scenario. Steven Bergwijn opende vlak voor de rust de score maar halverwege de tweede helft benutte Jeff Hardeveld benutte namens Heracles Almelo een strafschop. De 1-2 viel letterlijk in de laatste seconde van de wedstrijd en kwam op conto van Luuk de Jong.