Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 3-1 verloren. De basis voor het verlies werd gelegd in de eerste twintig minuten toen de thuisclub drie keer tot scoren kwam. Maximilian Rossmann nam de Almelose treffer voor zijn rekening. 

Drie doelpunten in twintig minuten
De formatie van Frank Wormuth kende een beroerde start in de Galgenwaard. Simon Gustafson opende na vier minuten de score door een penalty te benutten en twee minuten later kreeg Gyrano Kerk een uitgelezen kans op de 2-0 toen hij uit de rug van de Almelose verdedigers wegliep en oog in oog met Janis Blaswich kwam te staan. De doelman kon echter de mislukte lob onschadelijk maken. 

Na twintig minuten stond er toch 3-0 op het scorebord. Gyron Kerk kreeg in de negentiende minuut de vrijheid om uit te halen en knalde via de onderkant de lat raak. Nauwelijks een minuut later viel de bal voor de voeten van Urby Emanuelson en hij poeierde eveneens van afstand raak. 

Heracles Almelo speelde onherkenbaar in vergelijking met vorige week en kreeg pas na een half uur spelen een kans. Adrian Dalmau kwam echter een teenlengte tekort om een voorzet van Kristoffer Peterson binnen te glijden. FC Utrecht bleef vanuit de omschakeling voor gevaar zorgen en de vingertoppen van Janis Blaswich waren in de 36ste minuut noodzakelijk om een schot van Oussama Tannane onschadelijk te maken. Lerin Duarte nam in de 45ste minuut nog het doel van FC Utrecht onder vuur maar zag David Jensen redden. 

Treffer Rossmann
De tweede helft had lange tijd niets om het lijf. Heracles Almelo kwam een kwartier voor tijd dan toch op 3-1 dankzij Maximilian Rossmann. De verdediger kon een inzet van dichtbij het laatste zetje geven. Twee minuten later was Oussama Tannane dichtbij de 4-1 maar de Oud-Heraclied schoot snoeihard op de lat. Heracles Almelo kreeg nog een grote kans. De voorzet van Kristoffer Peterson kon door Vincent Vermeij niet worden afgerond. 

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-1 (3-0)
4.Simon Gustafson 1-0, 19.Gyrano Kerk 2-0, 20.Urby Emanuelson 3-0, 75.Maximilian Rossmann 3-1
Gele kaarten:Mohammed Osman, Maximilian Rossmann, Willem Janssen 

FC Utrecht: David Jensen, Emil Bergström, Timo Letschert (76.Lukas Görtler), Willem Janssen, Nicolas Gavory, Joris van Overeem, Simon Gustafson, Urby Emanuelson, Sander van der Streek (61.Nick Venema),Gyrano Kerk (97.Othmane Boussaid), Oussama Tannane, 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs (80.Yoëll van Nieff), Bart van Hintum, Mohammed Osman, Lerin Duarte (64.Jesper Drost), Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (61.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson.