Heracles Almelo neemt het in de vijftiende speelronde van de Eredivisie op tegen FC Utrecht. De formatie ging veertien keer op bezoek in Utrecht. De balans is twee zeges, vijf remises en zeven nederlagen. 

Het eerste duel dateert van 2 februari 1986 en eindigde in 0-2 dankzij de treffers van Rob Poell en Hendrie Krüzen. Het duurde vervolgens twintig jaar voordat er weer een editie op het programma stond. FC Utrecht won op 20 maart 2006 met 1-0 door een doelpunt van Marc-Antoine Fortuné dat in de vierde minuut van de blessuretijd viel. Op 27 december 2006 werd het 0-0. De thuisclub was dichtbij een treffer maar een schot van Tom Caluwe belandde op de lat. 

Het duel van 16 december 2007 eindigde in 3-1. Gregoor van Dijk nam twee doelpunten voor zijn rekening. De middenvelder scoorde vlak voor de rust uit een vrije trap en benutte in de zeventigste minuut een strafschop. Vijf minuten voor tijd knalde Leroy George de 3-0 binnen. Het doelpunt van Eddy Bosnar viel in de slotminuut en kwam tot stand uit een vrije trap. 

De wedstrijd gespeeld op 2 november 2008 ging verloren. Ali Boussaboun tekende na een uur spelen met een fraaie lob voor het eerste doelpunt en in de slotminuut bepaalde Cedric van der Gun de eindstand op 2-0. Op 31 januari 2010 wisten beide ploegen niet te scoren. Het meest opvallende moment was in blessuretijd. Mihai Nesu haalde de doorgebroken Bas Dost neer en moest met rood van het veld. 

Het duel van 18 februari 2011 kende een eindstand van 1-1. FC Utrecht kwam na drie minuten op voorsprong door een treffer van Ricky van Wolfswinkel. Daarna ontstond er een aantrekkelijk wedstrijd met kansen over en weer. Pech was er voor Everton Ramos da Silva (kruising), Kevin Strootman en Edouard Duplan (beiden paal). Elllery Cairo had in de 89ste minuut wel succes. Hij scoorde met een prachtige hakbal. 

Heracles Almelo bezocht de Galgenwaard in 2011 nog een keer. Op 18 september werd er opnieuw een gelijkspel behaald. Alexander Gerndt opende na negentien minuten de score maar nog voor de rust boog Heracles Almelo de achterstand om in een voorsprong dankzij Kwame Quansah en Glynor Plet. De 2-2 van Nana Asare viel acht minuten na de rust. 

De twee daarop volgende duels verliepen minder voorspoedig. FC Utrecht won op 12 mei 2013 met 3-0 door de treffers van Cedric van der Gun, Jacob Mulenga en Jens Toornstra. Heracles Almelo moest het duel met tien man uitspelen vanwege een rode kaart voor Jason Davidson. De editie van 13 april 2014 eindigde in 2-1. Jacob Mulenga en Juan Agudelo scoorden namens de thuisclub. Mikhail Rosheuvel nam de Almelose treffer voor zijn rekening. Bart Schenkeveld moest in de slotfase van het veld vanwege zijn tweede gele kaart. 

Heracles Almelo wist de editie van 7 december 2014 te winnen. De 2-4 kwam tot stand door de treffers van Thomas Bruns, Mark-Jan Fledderus, Wout Weghorst en Iliass Bel Hassani. Kristoffer Petterson en Gevero Markiet scoorden namens de thuisclub. Dennis Telgenkamp stopte in dit duel nog een strafschop van Yassin Ayoub. 

Het volgende duel werd gespeeld op 29 november 2015. Heracles Almelo speelde een sterke eerste helft en stond bij de rust met 0-1 voor dankzij een treffer van Iliass Bel Hassani. Bovendien stond FC Utrecht reeds met tien man omdat Kevin Conboy met zijn tweede gele kaart was weggestuurd. Oussama Tannane vond na de rust nog wel het net maar de tweede helft liep verder uit op een deceptie. FC Utrecht won uiteindelijk met 4-2 door de doelpunten van Nacer Barazite (2x) en Sebastien Haller (2x). 

Heracles Almelo kon ook op 11 december 2016 geen potten breken in Utrecht. De thuisclub kwam op 1-0 dankzij een eigen doelpunt van Mike te Wierik. Sebastien Haller bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-0 door een penalty te benutten. Heracles Almelo moest het duel met tien man uitspelen na een rode kaart voor Tim Breukers. Beter verging het op 17 december 2017. FC Utrecht leek de winst te grijpen dankzij een treffer van Yassin Ayoub maar diep in blessuretijd tekende Paul Gladon voor de 1-1.