Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo met 4-1 gewonnen. Lerin Duarte (2x), Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson namen de Almelose treffers voor hun rekening. Nils Röseler scoorde namens de gasten. 

Flitsende start.
De formatie van Frank Wormuth kende een uitstekende start. Kristoffer Peterson tekende in de tweede minuut voor een venijnig schot. Lars Unnerstall kreeg de bal niet onder controle maar Adrian Dalmau kon de bal in de rebound niet de juiste richting meegeven. Een minuut later scoorde Dalmau wel op aangeven van Brandley Kuwas. 

Heracles Almelo zette in de minuten daarna Lars Unnerstall veelvuldig aan het werk. De doelman van VVV stopte in de vijftiende minuut een schot van Adrian Dalmau, pareerde in de 21st minuut een pegel van Mohammed Osman en tikte de aansluitende hoekschop van Brandley Kuwas over het doel. 

VVV-Venlo kreeg in het tweede deel van de eerste helft iets meer in de melk te brokkelen. Peniel Mlapa mikte in de 24ste minuut naast en de kopbal van Ralf Seutjens na ruim een half uur spelen kon Janis Blaswich niet verontrusten. Bart van Hintum voorkwam met kordaat ingrijpen in de 36ste minuut dat Jonathan Opuku een op een met Janis Blaswich kwam te staan. Heracles Almelo kreeg op slag van rust nog een dot van een kans. Lerin Duarte zag zijn schot gekeerd worden door Lars Unnerstall en de rebound ging royaal naast. 

Doelpunten Duarte en Peterson
De tweede helft leek van start te gaan een doelpunt van Jay-Roy Grot maar de spits van VVV-Venlo stond op moment van aanspelen buitenspel. De waarschuwing was aan Heracles Almelo goed besteed. De ploeg ging meteen op zoek naar een tweede treffer en had daar al snel succes mee. Kristoffer Peterson mikte in de 48ste minuut nog rakelings voorlangs maar een minuut later stelde de aanvaller de inlopende Lerin Duarte in staat om de 2-0 binnen te schuiven. Heracles Almelo hielde de druk op de ketel en vijf minuten later ging de bal op de stip na een overtreding op Kristoffer Peterson. De Zweed klaar de zelf de klus vanaf elf meter. 

VVV-Venlo probeerde het tij te keren en werd na bijna een uur spelen gevaarlijk. Een achteloze hakbal van Peniel Mlapa belandde op de buitenkant van de paal. De bezoekers hadden zes minuten later wel succes toen Nils Röseler van dichtbij de bal in de verre hoek kon plaatsen. Heracles Almelo moest bij de les blijven en in de 69ste minuut tekende Lerin Duarte met een prachtig schot in de bovenhoek voor de 4-1. 

Heracles Almelo heerste daarna minutenlang en kreeg volop kansen om de score op te voeren. Adrian Dalmau knalde in de 77ste minuut op de lat en twee minuten later stuitte Lerin Duarte na een vloeiende combinatie op Lars Unnerstall Bart van Hintum zag in de 85ste minuut nog een hakbal voorlangs gaan en twee minuten later was Joey Konings, die zijn debuut maakte in de hoofdmacht, nog dichtbij een treffer. Lars Unnerstall had echter nog een reflex in huis.. 

Heracles Almelo – VVV-Venlo 4-1 (1-0)
3.Adrian Dalmau 1-0, 49.Lerin Duarte 2-0, 55.Kristoffer Peterson 3-0, 65.Nils Röseler 3-1, 69.Lerin Duarte 4-1 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Mohammed Osman (73.Yoëll van Nieff), Lerin Duarte, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (83.Joey Konings) en Kristoffer Peterson (86.Dabney Dos Santos). 

VVV-Venlo: Lars Unnerstall, Moreno Rutten, Nils Röseler, Jerold Promes (62.Patrick Joosten), Axel Borgmann, Damian van Bruggen, Ralf Seuntjens, Tino Susic, Jonathan Opuku (75.Martin Samuelsen), Peniel Mlapa (82.Evren Korkmaz) en Jay-Roy Grot.