Heracles Almelo boekte met de overwinning op VVV-Venlo (4-1) alweer zijn zevende zege van dit Eredivisieseizoen. Daarmee werd tevens de vierde plek op de ranglijst terugveroverd. Eén van de uitblinkers aan Almelose was Lerin Duarte. De middenvelder nam de helft van de productie voor zijn rekening en zag zijn tweede treffer fraai in de bovenhoek belanden.

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf de trainer aan dat het team terug moest naar de basis. In hoeverre heeft dit jullie geholpen?
“Mede door terug te gaan naar de basis is dit goede resultaat tot stand gekomen. Daarnaast zijn er enkele vastigheden terug in het team, waardoor iedereen weet wat hij moet doen en zo zijn eigen automatismen heeft.”

Na twee wedstrijden niet gescoord te hebben maken jullie er tegen VVV-Venlo vier. Is dat een teken dat jullie het nog niet verleerd zijn?
“Ik denk niet dat wij het ooit verleerd zijn geweest. Wij begonnen het seizoen in een zogenaamde ‘flow’ en zaten nu even in een dip. Nu moeten wij proberen om de flow zo snel mogelijk weer terug te krijgen.”

Jouw tweede doelpunt was er één om in te lijsten. Kan je ons meenemen naar het moment?
“Ik kreeg de bal in mijn voeten op de rand van het strafschopgebied en nam de bal mee naar binnen. Ik dacht meteen aan schieten en zag hem vervolgens mooi in de kruising gaan.”

Hoe hard was deze overwinning nodig?
“Deze overwinning was heel hard nodig. Allereerst is het goed voor de plek op de ranglijst, maar daarbij geeft dit ook een boost voor ons zelfvertrouwen. Dit hadden wij echt nodig.”

Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen nummer vijf FC Utrecht op het programma. Hoe gaan jullie dit resultaat een goed gevolg geven?
“Ik denk dat wij, net als vandaag, in ons basissysteem moeten blijven spelen. Dit systeem zit er goed in en we spelen al vanaf de voorbereiding op deze manier. Met dit systeem moeten wij een goede pot op de mat leggen in Utrecht en uiteindelijk de drie punten mee naar Almelo nemen.”