Heracles Almelo speelt in de veertiende ronde van de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Dit duel werd tot nu toe zeven keer gespeeld op het hoogste niveau. De oogst is drie keer winst, een keer verlies en drie keer gelijk. 

Het eerste duel tussen beide ploegen in de Eredivisie dateert van 13 november 1985 en eindigde in een zege voor de Limburgers: 0-2. De doelpunten vielen na de rust en werden gescoord door Frank Verbeek en Ger van Rosmalen. 

Doelpunt Everton
Het duel van 24 november 2007 eindigde in 0-0. Beide teams kregen de nodige kansen maar in de slotfase moesten de bezoekers met tien man verder na een tweede gele kaart voor Rachid Ofrany. Heracles Almelo drong nog wel aan en Srdjan Lakic was dichtbij een treffer. Danny Wintjes pareerde de kopbal met een katachtige reflex. 

Het veld was bij de editie van 18 december 2009 door een sneeuwbui moeilijk bespeelbaar en de wedstrijd kwam daardoor pas laat op gang. Everton Ramos da Silva tekende in de 55ste minuut voor het enige doelpunt door een vrije trap op fraaie wijze over de muur te krullen. De Braziliaan was in de slotfase nog dichtbij een tweede treffer maar het schot belandde op de paal. 

De editie van 10 december 2010 eindigde in 2-2. Heracles Almelo liep in de slotfase van de eerste helft uit naar 2-0 dankzij een kopbal van Everton Ramos da Silva en een schot van Samuel Armenteros. VVV kwam in de tweede helft terug. Ruud Boymans trof het doel na een uur spelen en Michael Uchebo scoorde in de slotminuut. 

Zevenklapper
Het meest in oog springt de wedstrijd van 2 december 2011. Heracles Almelo won met liefst 7-0. Glynor Plet en Kwame Quansah scoorden voor de rust. In de tweede helft ging het schuttersfestijn verder via Marko Vejinovic (2x), Glynor Plet, Everton Ramos da Silva en Samuel Armenteros. 

Het duel van 11 augustus 2012 eindigde in 1-1. Everton Ramos da Silva opende de score in de veertiende minuut maar Bryan Linssen scoorde vlak voor rust de gelijkmaker. De meest recente editie, gespeeld op 27 oktober 2017, eindigde in 3-0. Heracles Almelo maakte het verschil in de 35ste en 40ste minuut door de treffers van Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson. De 3-0 viel in de 69ste minuut toen Peterson een rebound verzilverde.