Heracles Almelo 2 heeft de thuiswedstrijd tegen de reserves van sc Heerenveen met 4-1 gewonnen. Joey Konings (2x), Silvester van der Water en Zeki Erkilinc namen in een onderhoudend duel de Almelose treffers voor hun rekening. 

Rebound
De eerste minuten van de wedstrijd gingen aanvankelijk gelijk op maar Heracles Almelo kreeg na ongeveer een kwartier spelen het beste van het spel. Silvester van der Water bracht Vincent Vermeij na negentien minuten in stelling maar de spits kreeg de bal niet onder controle. Twee minuten was Van der Water zelf het eindstation van een vloeiende aanval door de Friese defensie. De rechtsbuiten mikte van dichtbij over. Weer twee minuten later was het wel raak. Yoëll van Nieff dwong Trevor Doornbusch tot een moeizame redding met een venijnige vrije trap van buiten de zestien. De doelman moest een rebound toestaan en Joey Konings was er als de kippen bij om deze voor zijn rekening te nemen. 

Heracles Almelo hield lange tijd na de 1-0 nog het beste van het spel maar in de slotfase van de eerste helft zorgden de bezoekers toch voor gevaar. Pelle van Amersfoort kreeg in de veertigste minuut net niet zijn voet tegen een vrije trap van Jordy Bruijn en drie minuten later knalde Nemanja Mihailovic tegen de lat. 

Gelijkmaker
sc Heerenveen kende een uitstekend begin van de tweede helft. Jordy Bruijn liet Michael Brouwer in de 48ste minuut kansloos met een vrije trap van een meter of twintig. De Friese middenvelder dook twee minuten later op voor het Almelose doel maar mikte van dichtbij royaal over. Bruijn werd in de 53ste minuut opnieuw in stelling gebracht en zag deze keer het afstandsschot over het doel gaan. 

Het verschil gemaakt
Heracles Almelo meldde zich na bijna een uur spelen weer voor het vijandelijke doel. Zeki Erkilinc deed het voorbereidende werk en Dabney Dos Santos zag zijn schot rakelings naast de paal gaan. De volgende kans diende zich negen minuten later aan toen Silvester van der Water kon uithalen na een lange rush. Het schot ging uiteindelijk via de buitenkant van de paal naast. De rechtsbuiten had drie minuten later wel geluk toen zijn schot van richting werd veranderd en buien het bereik van Trevor Doornbusch in het doel verdween. 

Vincent Vermeij kreeg twee minuten na de 2-1 een dot van een kans maar zag zijn inzet gepareerd worden door Doornbusch. De wedstrijd bleef hierdoor nog enige tijd spannend. De beslissing viel uiteindelijk in de 86ste minuut. Joey Konings mocht de nodige meters maken en liet Trevoer Doornbusch kansloos met een goed geplaatst schot. Pelle van Amersfoort verzuimde in de 88ste minuut nog namens de bezoekers te scoren toen hij oog in oog kwam met Michael Brouwer. Zeki Erkilinc mocht uiteindelijk diep in blessuretijd op subtiele wijze het slotakkoord verzorgen. 

Heracles Almelo 2 – sc Heerenven 2 4-1 (1-0)
23.Joey Konings 1-0, 48.Jordy Bruijn 1-1, 72.Silvester van der Water 2-1, 86.Joey Konings 3-1, 90+2,.Zeki Erkilinc 4-1
Gele kaarten: Dabney Dos Santos, Yoëll van Nieff 

Heracles Almelo 2: Michael Brouwer, Wout Droste, Tim van de Berg, Yoëll van Nieff, Jelle van Benthem, Jesper Drost, Dabney Dos Santos. Joey Konings (88.Yassine Ballah), Silvester van der Water (86.Djaniny Lopes Mendes), Vincent Vermeij en Zeki Erkilinc. 

sc Heerenveen 2: Trevor Doornbusch, Jizz Hornkamp, Vanja Drkusic, Julius Magnusson, Mark Westra, Rodney Kongolo, Marco Rojas, Jordy Bruijn, John Iredale (80.Birkir Heimisson), Pelle van Amersfoort, Nemanja Mihailovic. 

Scheidsrechter: Martijn Kieft