Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard verloren. Mark Diemers, Finn Stokkers en Ahmed El Messaoudi bepaalden de eindstand op 3-0. 

Strafschop
Het eerste kwartier leverde een schietkans voor beide ploegen op. Kristoffer Peterson schoot in de negende minuut rakelings naast en Janis Blaswich werd in de twaalfde minuut getest door Lazaros Lamprou. Vier minuten later ging de bal op de stip na een overtreding van Janis Blaswich. Mark Diemers wist het buitenkansje te vezilveren. 

Heracles Almelo probeerde snel te antwoorden en was daar in de twintigste minuut dichtbij via Kristoffer Peterson. Alexei Koselev wist het schot te pareren. Brandley Kuwas nam enkele minuten later het doel opnieuw zonder succes onder vuur. De thuisclub sloeg in de 32ste minuut opnieuw toe. Finn Stokkers kon bij de tweede paal scoren uit een hoekschop 

Fortuna Sittard kreeg daarna een aantal kansen om de score het duel nog voor de rust te beslissen. Lisandro Semedo bracht in de 37ste minuut Finn Stokkers in stelling maar Janis Blaswich kon redden. Heracles Almelo ontsnapte in de 42ste minuut opnieuw toen een schot van Josë Rodriguez rakelings over het doel ging. 

Uithaal
Mohammed Osman en Jesper Drost moesten het spel van Heracles Almelo in de tweede helft van nieuwe impulsen voorzien. Het meeste gevaar kwam vooralsnog van de thuisclub. Janis Blaswich moest na een uur redden op een schot van Lazaros Lamprou maar drie minuten later viel de 3-0 alsnog dankzij een uithaal van Ahmed El Messaoudi. 

Het was daarna aan Janis Blaswich te danken dat de thuisclub de score niet kon opvoeren. Heracles Almelo zorgde alleen in de 77ste minuut voor gevaar maar de inzet van Vincent Vermeij werd van de lijn gehaald. Fortuna Sitard was in de negentigste minuut nog dichtbij de 4-0 maar de kopbal van Finn Stokkers werd door Blaswich eveneens van de lijn gehaald. 

Fortuna Sittard – Heracles Almelo 3-0 (2-0)
17.Mark Diemers 1-0, 32.Finn Stokkers 2-0, 63.Ahmed El Messaoudi 3-0 

Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Clint Essers, Wessel Dammers, Branislav Ninaj,Mica Pinto (78.Marco Ospitalieri),José Rodriguez, Ahmed El Messaoudi (72.Jorrit Smeets), Mark Diemers, Lisandro Semedo (85.André Vidigal), Finn Stokkers en Lazaros Lamprou. 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Stephen Sama (46.Mohammed Osman), Maximilian Rossmann, Lennard Czyborra, Lerin Duarte (64.Vincent Vermeij), Dario van den Buijs, Alexander Merkel, Brandley Kuwas (46.Jesper Drost), Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson