De reserves van Heracles Almelo hebben een oefenwedstrijd tegen De Graafschap 2 met 3-1 gewonnen. Joey Konings (2x) en Zeki Erkilinc namen de Almelose treffers voor hun rekening. 

Snelle achterstand
Heracles Almelo, waar Silvester van der Water zijn rentree maakte, kwam na tachtig seconden op achterstand. Matthijs van Nispen legde aan van grote afstand en liet Michael Brouwer kansloos. De Graafschap kreeg daarna een aantal behoorlijke kansen. Michael Brouwer tikte in de veertiende minuut een afstandsschot van Aron Hebbink rakelings over en had vier minuten later ook een antwoord op een inzet van Rick Bosma. De bezoekende club zag na ruim een half uur spelen bovendien een treffer van Joey Lieshout worden afgekeurd wegens buitenspel. 

De formatie van Peter Reekers kwam pas na 35 minuten tot leven. Een inzet van Joey Konings werd in de 36ste minuut door de doelman Guus Vaags gekeerd en drie minuten later stuitte de aanvaller wederom op de sluitpost na een rush door de vijandelijke defensie. Konings had op slag van rust wel succes toen hij van dichtbij kon afronden. 

Doelpunten Erkilinc en Konings
De eerste kans in de tweede helft was voor de gasten. Het schot van Delano Burgzorg in de 56ste minuut werd gekeerd door Koen Bucker. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Joey Konings slalomde vlijtig door de vijandelijke defensie en wist uiteindelijk Zeki Erkilinc te vinden. De linksbuiten schoof de bal beheerst langs Guus Vaags. 

Heracles Almelo probeerde nu door te drukken en was in de 68ste minuut dichtbij een derde treffer. Een vrije trap van Dabney Dos Santos werd door Joey Konings subtiel met het hoofd verlengd. De bal belandde echter buiten het bereik van de doelman op de paal. De 3-1 viel uiteindelijk zeven minuten later. Yoëll van Nieff tekende voor een perfecte voorzet en Joey Konings kopte raak in de verre hoek. 

De slotfase was een kwestie van uitspelen. Djaniny Lopes Mendes mikte in de 86ste minuut nog rakelings over en zorgde daarmee voor het laatste wapenfeit. 

Heracles Almelo 2 – De Graafschap 2 3-1 (1-1)
2.Matthijs van Nispen 0-1, 44.Joey Konings 1-1, 58.Zeki Erkilinc 2-1, 75.Joey Konings 3-1
Gele kaart: Dabney Dos Santos 

Opstelling: Michael Brouwer (46.Koen Bucker), Wout Droste, Tim van de Berg, Jelle van Benthem, Niels Leemhuis, Jesper Drost, Zeki Erkilinc, Yoëll van Nieff, Joey Konings, Dabney Dos Santos (80.Yassine Ballah), Silvester van der Water (59.Djaniny Lopes Mendes)