Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 0-2 verloren. De beslissing viel na een uur spelen toen Feyenoord in een tijdsbestek van vier minuten toesloeg. Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra namen de treffers voor hun rekening. 

Peterson paal
Het eerste wapenfeit in dit duel kwam van Feyenoord maar het schot van Tonny Vilhena werd door Janis Blaswich met verve onschadelijk gemaakt. Heracles Almelo kreeg daarna een aantal uitstekende kansen. Lerin Duarte verscheen in de achtste minuut oog in oog met Justin Bijlow maar zag de doelman redden. Kristoffer Peterson kreeg vijf minuten later de bal voor zijn voeten en zag zijn schot op de paal belanden. De derde kans was eveneens voor de Zweed. De inzet in de twintigste minuut ging in het zijnet. 

Heracles Almelo kreeg in het restant van de eerste helft nog een aantal mogelijkheden maar het schortte steeds aan de eindpass. Feyenoord zorgde nog voor gevaar met een schot van Sam Larrson in de 32ste minuut en een kans van Tonny Vilhena na een vloeiende combinatie door de Almelose defensie. Janis Blaswich wist beide keren een treffer te voorkomen. 

Feyenoord slaat toe
De tweede helft ging van start met een gevaarlijke vrije trap van Steven Berghuis die door Janis Blaswich stijlvol over de lat werd getikt en in de 52ste minuut moest Justin Bijlow aan de slag op een venijnig schot van Mohammed Osman. De middenvelder mocht vier minuten later nog een uithalen uit een afgeslagen hoekschop. Bijlow had deze keer minder moeite. 

De wedstrijd zou in een tijdsbestek van vier minuten een ander aanzien krijgen. Feyenoord opende in de 59ste minuut de score dankzij Nicoali Jørgensen die kon inkoppen uit een hoekschop. Heracles Almelo was nog niet van de klap bekomen of de 0-2 was eveneens een feit. Jens Toornstra schoof deze keer na een vlotte aanval binnen. 

Frank Wormuth voorzag de aanval van nieuw impulsen met drie wissels. Heracles Almelo zette aan voor het slotoffensief en gaf daardoor veel ruimte weg. Steven Berghuis knalde in de tachtigste minuut op de lat en Mohammed El Hankour mikte in de 87ste minuut net naast. Het spel van Heracles Almelo was veelal te gehaast waardoor echte kansen uitbleven. 

Heracles Almelo – Feyenoord 0-2 (0-0)
59.Nicolai Jørgensen 0-1, 63.Jens Toornstra 0-2
Gele kaarten: Bart van Hintum, Alexander Merkel, Bart Nieuwkoop 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Mohammed Oman, Alexander Merkel, Lerin Duarte (71.Jesper Drost), Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (80.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson (71.Dabney Dos Santos). 

Feyenoord: Justin Bijlow, Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden, Calvin Verdonk, Jordy Clasie, Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen (81.Dylan Vente) en Sam Larsson (86.Mohammed El Hankouri).