Heracles Almelo speelt in de twaalfde ronde van de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Het duel stond tot nu toe achttien keer op het programma. De balans is vier overwinningen, vier keer gelijkspel en tien nederlagen. 

Jaren zestig 
Beide ploegen troffen elkaar in de jaren zestig vier keer. De reeks ging van start met een spectaculaire 3-6 op 16 juni 1963. De Rotterdammers hadden de buit bij de rust al binnen (0-5) door de doelpunten van Cor van der Gijp (2x), Piet Kruiver (2x) en Jan Hordijk. Pas in de tweede helft zou Heracles van zich afbijten. Rinus Bennaars trof nog doel namens de bezoekers maar Bert Theunissen (2x) en Bobby Westra gaven de eindstand een wat dragelijker aanzien. 

Het ene seizoen is het andere niet en bijna drie maanden later stapte Heracles als winnaar van het veld. De eindstand op 15 september was 3-0 door de doelpunten van Hennie van Nee (2x) en Issy Greving. Guus Haak miste namens de bezoekers een strafschop. Feijenoord zou in de seizoenen daarop twee keer winnen aan de Bornsestraat. Op 8 november 1964 werd het 1-5 en het duel van 12 september 1965 eindigde in 1-3. 

Jaren tachtig
Pas in 1985 zou Feyenoord in competitieverband weer op bezoek komen. De gasten speelden op 22 december van dat jaar een energieke eerste helft en stonden bij de rust met 1-5 voor dankzij Andre Hoekstra (3x), John Eriksen en Jan Sörensen. Henk ten Cate had de Almelose treffer voor zijn rekening genomen. In de tweede helft geloofden de bezoekers het wel. Rudy Metz zou de eindstand op 2-5 bepalen. 

Veel doelpunten en spektakel
Het duurde opnieuw twintig jaar voordat Feyenoord weer naar Almelo kwam. De editie van 29 januari 2006 eindigde in 0-4 door de doelpunten van Salamon Kalou, Dirk Kuyt, Romeo Castelen en Patrick Paauwe. Het seizoen daarop volgde er een sprankelende zege: 4-1. Heracles Almelo leidde bij de rust met 1-0 dankzij een treffer van Rob Friend. De gelijkmaker van Pierre van Hooijdonk leek het duel te kantelen maar de 2-1 van Igor Gluscevic zette de ploeg weer op het goede spoor. In een zinderende slotfase gaf Heracles Almelo de zege extra cachet. Marnix Smit scoorde uit een prachtige vrije trap en Rob Friend bekroonde een sterke wedstrijd met een schitterende lob. 

De edities die in 2008 werden gespeeld waren niet minder spectaculair. Het duel van 23 februari eindigde in 3-3. eindigde in 3-3. Everton Ramos da Silva opende al na 51 seconden de score en de andere twee doelpunten aan Almelose zijde werden gescoord door Srdjan Lakic. André Bahia, Denny Landzaat en Nick Hofs hadden succes namens de bezoekers. Ook de editie van 31 augustus leverde een snelle treffer op. André Bahia kopte al na 52 seconden raak. De rode kaart voor Jonathan de Guzman in de twintigste minuut liet het duel kantelen. Darl Douglas tikte voor de 1-1 binnen. Heracles Almelo deed er in de tweede helft nog een schepje bovenop. Sebastiaan Steur en Ricky van den Bergh raakten paal en lat. Ragnar Klavan en Karim Bridji troffen wel het doel: 3-1. 

Ploegen aan elkaar gewaagd
Het aantal doelpunten is de laatste jaren iets afgenomen maar beide ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Feyenoord won op 16 augustus 2009 met 0-1 door een treffer van Jon Dahl Tomasson. Heracles Almelo hield aan de edities van 22 augustus 2010 en 21 augustus 2011 een punt over. Beide duels eindigden in 1-1. Mark Looms en Georginio Wijnaldum scoorden in het eerste duel. Glynor Plet en Guyon Fernandez waren de doelpuntenmakers in de tweede wedstrijd. 

Feyenoord boekte vervolgens op 26 augustus 2012 een kleine zege maar het meest opvallende moment vond plaats voor aanvang van het duel. De kunstgrasmat was door overvloedige regenval gaan bollen maar uiteindelijk kon er gespeeld worden. De bezoekers stonden bij rust met 0-2 voor door de doelpunten van Daryl Janmaat en Lex Immers. Sekou Cissé miste vervolgens nog een strafschop. Heracles Almelo kwam in de tweede helft nog terug maar het bleef bij een doelpunt van Lerin Duarte. 

Heracles Almelo zou ook op 2 april 2014 aan het kortste eind trekken. Iliass Bel Hassani opende de score maar nog voor de rust hadden Mitchell te Vrede en Tonny Vilhena de 1-0 omgebogen naar 1-2.Het duel moest met tien man worden beëindigd na een rode kaart voor Simon Cziommer. Op 14 februari 2015 werden de drie punten in Almelo gehouden: 2-0. Bryan Linssen scoorde vlak voor de rust met een lob en Thomas Bruns trof vlak voor tijd het doel met een kopbal. Pech was er in dat duel voor Lex Immers en Jaroslav Navratil. Zij raakten beiden de paal. 

Feyenoord kwam in 2016 twee keer naar Almelo. Op 20 april was de eindstand 2-2. Robin Gosens en Wout Weghorst scoorden namens Heracles Almelo. Michiel Kramer en Eljero Elia deden dat namens de bezoekers. Marko Vejinovic miste nog een strafschop. Het duel op 21 augustus was levendig en eindigde in 0-1 door een treffer van Karim El Ahmadi. 

Het meest recente duel dateert van 9 september 2017. Feyenoord stond bij rust op 0-3 door de doelpunten van Steven Berghuis (2x) en Jean-Paul Boëtius. Heracles Almelo kwam in de tweede helft nog terug dankzij twee treffers van Reuven Niemeijer. De beslissing viel in blessuretijd toen Sam Larsson de bal in het lege doel kon schuiven.